Sahte doktora teşekkür belgesi verilmiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Mart 2008 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Liseyi dahi biteremeyen sahte doktor Karasu'ya çalıştığı 10 yıl içinde teşekkür belgeleri verilmiş

Sahte diplomayla 10 yıl doktorluk yapan Zekiye Bahar Karasu'nun (37) yargılanmasına başlandı. Karasu'ya görev yaptığı yerlerdeki sağlık yetkililerince verilen teşekkür belgelerini gören Yargıç Bahattin Özbaş, ?Sağlık Bakanlığı bu kadar lakayıt mı? Bir de takdirname vermişler? diyerek tepki gösterdi.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, 12.5 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Karasu ve avukatı Andaç Şükrü Zaloğlu ile müşteki sıfatıyla Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü İhtisas Şube Müdürü Hamza Uğur katıldı.

Noter onaylı sahte diploma

Karasu ifadesinde, liseyi bitiremediğini ailesinden sakladığını belirterek, ?Bunları iyi bir eğitim görmemi isteyen ailemi üzmemek için yaptım? dedi.

Önce liseyi, ardından da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirmiş gibi davrandığını, hazırlattığı sahte diplomayı notere onaylatarak Sağlık Bakanlığı'na başvurduğunu anlatan ?sahte dotor' Karasu, ilk atamasının Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Şatırhöyük beldesine yapıldığını söyledi.

5 yıl Şatırhöyük'te 5 yıl da Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesinde görev yaptığını belirten Karasu, her iki yerde de kendisinden kimsenin şüphelenmediğini söyledi.

?Otopsiye katıldım'

Atamadan sonra tıp kitapları okuduğunu, diğer doktorlar ve sağlık personelinden çeşitli bilgiler aldığını anlatan Karasu, şunları söyledi:

?Bakamayacağım hastalar olduğu zaman sevk ediyordum. Görev yaparken harici otopsiye de katıldım. Son olarak 1800 YTL maaş alıyordum.?

Sağlık Bakanlığı'nın kendisine posta yoluyla ulaşarak, diplomasının aslını istediğini bildiren Karasu, bunun üzerine Ankara'ya geldiğini ve diplomanın sahte olduğunu hemen kabul ettiğini, yaptıklarından çok pişman olduğunu söyledi.

?İkna kabiliyeti yok'

Avukat Zaloğlu ise her şeye bir oyun olarak başlayan müvekkilinin hazırladığı ?diplomanın ikna kabiliyeti olmadığını? öne sürdü ve ilköğretim okuluna giden bir kızı olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Zaloğlu, müvekkiline görev yaptığı yerlerdeki sağlık yetkililerince verilen teşekkür belgelerini mahkemeye sundu.

Bunun üzerine Yargıç Özbaş, ?Sağlık Bakanlığı bu kadar lakayıt mı? Bir de takdirname vermişler. Belki bunun gibi başkaları da vardır. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? diye çıkıştı. Karasu'nun tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber