Artık midemiz bulanmayacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Mart 2008 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

ABDULLAH DENİZ / İSTANBUL

Mide bulantısına 4 dakikada son veren SEA-BAND bilekliği düzsenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Dedeman Otel'de yapılan toplantıda konuşan SASfarma Sağlık Ürünleri Genel Müdürü Alev Sinek, SEA-BAND'ın şu anda 55 ülkede satıldığını belirterek, "Modern tıp artık kimyasallarla değil bitkisel ve doğal yöntemlerle hastalıklara çare bulmaya çalışıyor? dedi

Sinek, Türkiye'de yılda 10 milyon kutu bulantı giderici ilaç satıldığını belirtti. Alev Sinek şunları söyledi: "Mide bulantısı özellikle hamilelerin birinci derecede sıkıntısı. Ancak 7'den 70'e pekçok kişinin yolculuklarda ya deniz tutmasından ya da 'araç' tutmasından dertli olduğu biliniyor. 1988'de ilk kez satışa sunulan SEA-BAND, dünyanın 55 ülkesinde mide bulantısıyla başı dertte olanların imdadına yetişti. Bu bant, hamilelik, yolculuk, anestezi,, kemoterapi ve başka nedenlerden kaynaklanan bulantı ve kusma gibi şikayetlerini ordan kaldırdığı klinik testlerle kanıtlanmıştır.?

Elastik özelliği bulunan örgü bileklik SEA-BAND'de vücuda basıncı uygulayan küçük bir plastik yarım küre bulunuyor. Mide bulantısı ve kusmayı Çinlilerin yüzyıllardır her iki kol bileğindeki P6 (Perikardiyum 6 - bileğin 3 parmak altına denk gelmektedir) olarak adlandırılan noktalara basınç uygulayarak önledikleri biliniyor. Bant üzerindeki yarım kürecik de işte bu noktaya gerekli basıncı uygulayarak kimyasal ilaçların yerini alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber