Tıp Bayramı'nda büyük operasyon: Çoğunluğu doktor ve hemşire 78 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 09:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
- Sivas'ta düzenlenen sağlık operasyonunda, aralarında çok sayıda doktor, hemşire, sağlık ve medikal çalışanının da bulunduğu 80'e yakın kişi gözaltına alındı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınanların Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor.

Zanlılar hakkında "İhaleye fesat karıştırmak", "Devleti dolandırmak", "Sahte heyet raporu ve reçete düzenlemek", "Süresi dolmuş ameliyat malzemelerini cerrahi operasyonlarda kullanmak", "Uyuşturucu bulundurmak" ve "Sahte fatura düzenlemek" gibi çok sayıda suçtan işlem yapıldığı belirtiliyor.

Yapılan incelemede "erkek hastalara sezaryen uygulanması", "ölmüş kişiler adına rapor düzenlenmesi" gibi usulsüzlükler de bulunduğunu belirten yetkililer, İstanbul'da 1 yılda 500 adet kullanılan bir medikal malzemeden, aynı sürede Sivas'ta 1,5 milyon adet kullanıldığının tespit edildiğine dikkati çektiler.

Gözaltına alınan bazı sağlık çalışanlarının, medikal şirket çalışanlarıyla villalarda eğlenceler düzenledikleri de belirtiliyor.

Aralarında 30 doktor, 5 hemşire, 5 sağlık memuru ve medikal çalışanlarının da bulunduğu 80'e yakın kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber