'Müfettişim' diyerek esnaftan rüşvet aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışama Bakanlığı Müfettişi olduğunu söyleyerek işyerleri sahiplerini tehditle dolandıran kadın, Ümraniye'de yakayı ele verdi. Sorguda kadının bir çok esnafı "Size miyarlarca ceza gelir." diye tehdit ettiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da bazı işyerlerinde, Çalışma Bakanlığı Müfettişi kılığındaki bir kadının denetimler yaptığını ve işyerlerindeki eksiklikler hakkında tutanak tutmamak karşılığında rüşvet istediğini bir esnafın ihbar etmesi üzerine, Ümraniye polisi harekete geçti.

İhbar üzerine, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Aşayiş Büro Amirliği ekipleri, saat 21.00 sıralarında Ümraniye Aşağı Dudullu Yavuz Sultan Selim Caddesi'nde bir iş yerine gelerek, o sırada işyeri sahiplerini dolandırmaya çalışan Özge Y. (25) isimli kadını suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan dolandırıcı kadının üzerinden 230 YTL para ve sahte tutanak kağıtları çıktı. Polis, Özge Y.'nin yakalandığı sırada yanında bulunan 2 kişinin ise kaçtığını bildirdi.

Polisten alınan bilgiye göre, dolandırıcı kadın Çalışma Bakanlığı'ndan geldiklerini söyleyip, denetimler yapıyor ve eksikleri bulunan işyeri sahiplerinden tutanak tutmama karşılığında rüşvet alıyordu.

Özge Y., üzerindeki paralar ve sahte tutanak kağıtlarıyla Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Polis, genç kadının birlikte çalıştığı şebeke üyelerinin yakalanması için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber