Cumhurbaşkanı Gül: Herkesin çok çok dikkatli düşünmesi lazım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin soruları yanıtlarken, "herkesin çok çok dikkatli düşünmesi gerektiğini" belirterek, "Ben şu anda siyaset üstü bir insanım. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü temsil ediyorum ve Türkiye'nin kısa, orta, uzun vadeli çıkarlarını düşünürüm" dedi.

Senegal'de konakladığı Le Meridien Otel'de Türk basın mensuplarıyla bir araya gelen Gül, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Zirvesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunduktan sonra gazetecilerin AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Gül, "Kapatma davası hakkındaki değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine, "Bu konuları burada konuşursak, buraya geliş sebebimiz tamamen gölgelenir ve gider" dedi.

Bir gazetecinin, "Siz, daha önce, bu süreci muhalefetteyken başka bir partide yaşamıştınız, çok daha sıcak halde..." demesi üzerine, Gül, şöyle konuştu:

"Kesinlikle böyle bir karşılaştırma söz konusu olamaz. Bunun altını özellikle çizerim. Ben şu anda siyaset üstü bir insanım. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü temsil ediyorum ve Türkiye'nin kısa, orta, uzun vadeli çıkarlarını düşünürüm. Bu açıdan bakarım ve değerlendirmelerimi hep bu açıdan yaparım. En iyisi bu işi burada bu kadarla kesmek. Buradaki bu konferansı gölgelemeyelim isterseniz."

Cumhurbaşkanı Gül, bir başka gazetecinin, "Efendim, siz kesseniz de Türkiye'nin birinci gündem maddesi olarak bu görülecek. Parti kapatmalara sizin yaklaşımınızı aslında biliyoruz. Bu konuda yapılan düzenlemeler yeterli mi değildi" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Meclis'te bu kadar çoğunluğu olan bir iktidar partisiyle ilgili yapılan bu taleplerin Türkiye'ye ne kazandıracağı, ne kaybettireceği düşünülmeli. Bütün bunların neticelerinin çok iyi düşünülmesi lazım. Herkesin çok çok dikkatli düşünmesi lazım. Tabii ki herkes 'ben görevimi yapıyorum' der ve görevini yapar. Ama tüm bunların Türkiye'ye her sahada ne kazandıracağını, ne kaybettireceğini, tüm bunların neticeleri hep düşünerek, herkesin böyle büyük bir sorumluluk içinde hareket etmesi gerekir. Bu tartışmaların, şimdi ortaya çıkacak tartışmaların, yine Türkiye'ye ne kazandıracak, ne getirecek, ne götürecek... Bu kadarla ben keseyim. Çünkü ben benim bakış tarzım sadece bu açıdan olur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber