CHP, Başsavcı ile aynı fikirde

Haber Giriş : 14 Mart 2008 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın AKP hakkında açılan kapatma davasını değerlendirirken, AKP'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelmesinin büyük talihsizlik olduğunu söyledi. Başsavcılığın, yasaların kendisine verdiği yetkiyi kullandığını ifade eden Özyürek, ?Yürürlükteki kanunlara göre, bir partinin kapatılmayı gerektirecek suç işliyorsa veya Başsavcının iddiasına uygun olarak ?laiklik karşıtı eylemlerin odağı' haline gelmişse başsavcılığın dava açmasından başka yol yoktu? dedi.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın AKP hakkında açılan kapatma davasını değerlendirirken, AKP'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelmesinin büyük talihsizlik olduğunu söyledi. Başsavcılığın, yasaların kendisine verdiği yetkiyi kullandığını ifade eden Özyürek, ?Yürürlükteki kanunlara göre, bir partinin kapatılmayı gerektirecek suç işliyorsa veya Başsavcının iddiasına uygun olarak ?laiklik karşıtı eylemlerin odağı' haline gelmişse başsavcılığın dava açmasından başka yol yoktu? dedi.

Özyürek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın AKP'nin kapatılması istemini ANKA'ya değerlendirdi. CHP'nin hiçbir dönem siyasi partilerin kapatılmasını doğru bulmadığının altını Çizen Özyürek, ?Ancak yürürlükteki kanunlara göre, bir partinin kapatılmayı gerektirecek suç işliyorsa veya Başsavcının iddiasına uygun olarak ?laiklik karşıtı eylemlerin odağı' haline gelmişse başsavcılığın dava açmasından başka yol yoktu? dedi.

Bütün siyasi partilerin Anayasaya ve yürürlükteki Anayasal düzene bağlı çalışmak zorunda olmaları gerektiğini vurgulayan Özyürek şunları söyledi:

?Anayasal düzenimizin zorlanması, mevcut yasalarımıza göre suç oluşturuyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da yasaların kendisine verdiği yetkiye dayanarak dava açıyor. Anayasa Mahkemesi'nin nasıl karar vereceğini bilemiyoruz. Zaten daha önce yapılan Anayasa değişiklikleri ile siyasi partilerin kapatılması zorlaştırılmıştı.

Bir iktidar partisinin ?Anayasanın temel hükümlerini zorlayan laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelen bir parti konumuna' düşmüş olması büyük bir talihsizliktir. Umarım daha önce CHP'nin ?Anayasal düzene uyun, Cumhuriyetin temel ilkelerini zorlamayan' şeklindeki uyarılarına itibar etmeyen AKP, Başsavcılığın bu uyarısından sonra daha derlenip toparlanacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber