Gül, Erdoğan ve Arınç siyasi yasak listesinin başında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2008 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP hakkındaki kapatma davasının iddianamesinde 71 kişi hakkında siyasi yasak talep edildiğini belirtirken ?Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç'ı listenin başında gördüm? dedi.

Anayasa Mahkemesi'nden çıkarken soruları yanıtlayan Kılıç, ?Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP'nin laikliğe aykırı fiilerinden dolayı odak olma suçundan kapatılması istemiyle dava açmıştır. İddianame 16.30'da geldiği için bugün (dün) bir işlem yapamadık. Pazartesi iddianame üyelerimize dağıtılacak ve süreç başlayacak? dedi.

?71 kişi için yasak istendi'

Kılıç, kaç kişi hakkında siyasi yasak istendiğine dair soru üzerine, ?İddianameye çok fazla bakamadım ama kapatılması halinde 71 kişi hakkında siyasi yasaklı olması talebi var? dedi. Kılıç, ?Siyasi yasak istenenler arasında Cumhurbaşkanı ve Başbakan var mı? soruları üzerine ?Sanıyorum, Sayın Gül, Sayın Başbakan ve Sayın Arınç'ı listenin başında gördüm. Onun dışındaki isimlere bakmadım? yanıtını verdi.

Kılıç, iddianamede DTP'nin kapatılması istemiyle açılan davadakine benzer bir tedbir talebi olup olmadığı yönündeki soruya da ?Hayır öyle bir talep görmedim? karşılığını verdi. Kılıç, ?AKP'nin davasının öne alınması söz konusu mu?? yönündeki soruya, ?Bugüne kadar izlediğimiz yol bu parti için de izlenecektir? yanıtını verdi.

Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın siyasi yasak istediği 71 kişilik listede Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan dışında, 5 bakan ve 30'u aşkın milletvekilinin bulunduğu öğrenildi. 71 kişilik listede, parti kurucuları, eski milletvekilleri, AKP'li belediye başkanları ve il yöneticilerinden oluşan isimler için de siyasi yasak istendi. AKP'nin Meclis ve parti yönetimlerindeki isimlerin tamamına yakını listede yer aldı. AKP'nin kurucularından biri olan ve geçtiğimiz günlerde parti yönetiminden istifa eden Cüneyd Zapsu'nun da bulunduğu listedeki önde gelen isimler şöyle:

- Başbakan: Recep Tayyip Erdoğan

- Bakanlar: Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım.

- Milletvekilleri: Bülent Arınç, Ömer Dinçer, Burhan Kuzu (Anayasa Komisyonu Başkanı), Eyüp Fatsa, Sadullah Ergin (AKP Grup Başkanvekili), Bekir Bozdağ (AKP Grup Başkanvekili), Nihat Ergün (AKP Grup Başkan Vekili), Nurettin Canikli (AKP Grup Başkanvekili), Mustafa Elitaş (AKP Grup Başkanvekili), Asım Aykan, İrfan Gündüz, Mehmet Çiçek, İdris Naim Şahin (AKP Genel Sekreteri), Akif Gülle (Genel Başkan Danışmanı), Hasan Kara, Hüsrev Kutlu (TBMM İdare Amiri), Güldal Akşit, Bülent Gedikli (Genel Başkan Yardımcısı), Egemen Bağış (Genel Başkan Yardımcısı), Abdurrahman Kurt, Selami Uzun, Nükhet Hotar (Genel Başkan Yardımcısı), Dengir Mir Mehmet Fırat (Genel Başkan Yardımcısı), Zafer Üskül (TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı), Hüseyin Tuğcu, Cemal Öztaylan, Hüsnü Tuna, Fatma Şahin (AKP Kadın Kolları Başkanı), Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak (TBMM İdare Amiri), Cevdet Erdöl (Çevre Komisyonu Başkanı), Hüseyin Tanrıverdi(AKP Genel Başkan Yardımcısı).

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber