Başbakan Erdoğan Siirt'de konuşuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2008 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisi hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak, ''Dünkü olay AK Partiye yönelik atılmış bir adım değildir. Dünkü olay milli iradeye yönelik atılmış bir adımdır'' dedi.

Erdoğan, partisinin Siirt Kadın Kolları Kongresinde yaptığı konuşmada, ''anlamlı günlerde'' Siirt'te olduğunu, bugün de aynı şeyin yaşandığını ifade ederek, bir başka anlamlı gelişmenin de dün akşam başladığını söyledi.

Erdoğan, "Yerel seçimde sizlere güveniyorum. Bu kardeşinizin başbakanlıkta 5. yılı. Siirt çok anlamlı bir şehir. Hep anlamlı günlerde hep Siirt'te oluyoruz. Bir başka anlamlı gelişmede dün akşam yaşandı. Biz demokrasi mücadelesi veren bir partiyiz. Demokrasi mücadelesi verenler en büyük dersi sandıkta alır. Kimse bu ülkede 16 milyon kişinin oy verdiği AK Partiyi laikliğe karşı eylemlerin odağı yapamaz. Dünkü olay AK Partiye atılmış bir olay değil, milli iradeye atılmış bir olaydır." dedi. Konuşması ''AK Parti'ye uzanan eller kırılsın'' sloganlarıyla kesilen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: ''Sevgili kardeşlerim, biz, bildiğiniz gibi demokrasi mücadelesi veren bir partiyiz. Demokrasi mücadelesini verenlerin kol kırmakla, el kırmakla, ayak kırmakla işi yok. Demokrasi mücadelesini verenler en büyük dersi sandıkta alırlar, sandıkta..."

Alkışlara karşılık veren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz sizinle gurur duyuyoruz. Çocuklarımızın gözüne umudun geri döndüğünü gördük. AK Parti'yi kurma kararını millet verdi. Siz verdiniz. Bu milletin aklından doğdu, vicdanından doğdu. Hiçbir zümrenin partisi olmadık. Ülkemizi bir bütün olarak sevdik. Bu öyle olacak. Biz bu yola çıkarken ne dedik? Aşık Veysel gibi. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gideceğiz gündüz gece. Şartlar ne olursa, kar kış olsun. Gündüz gece yürüyeceğiz. Bu yoldan almaya kimsenin gücü yetmeyecek. Siirt nasıl gözümüzün ışığıdır. Sivas, Van, Diyarbakır, İzmir canımız ciğerimizdir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Şehitlerimizin aziz kanı bu vatanı ortak vatan haline getirdi. Batıya hangi hizmet gidiyorsa, güneye, doğuyu da aynı hizmet gidiyor."

TRT bölgede çok dilli yayın yapacak

Erdoğan, "Demokratik dönüşüme ayak uyduramayanlar olabilir. Ülkenin itibarına gölge düşürenler bunun vebalini ödemek zorundadır. Millet iradesini karşı girişimin hiçbir meşruiyeti yoktur. Millet iradesine karşı hukuku çıkaranlar, bunun utancını yaşamaktan kurtulamayacaktır. Aziz milletim müsterih olsun. Halkın sandıkta verdiği yetkiye sonuna kadar sahip çıkacağız." dedi.

Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü; "Yeni bir demokratik açılıma hazırlanıyoruz. Kürtçe, Arapça, Farsça yayın yapacak. Bölge ülkelerinden seyredilebilecek çok dilli kanal yayına başlayacak. TRT hazırlıklarını yapıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber