Suç listesinde Mehmet Akif bile var

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Mart 2008 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşte suç listesi...

HABERLER İDDİANAME İÇİN YAPILDI: Cumhuriyet gazetesinde ?Başbakan Erdoğan, Doğan Medya Grubu'na 'Bunların derdi laiklik değil menfaat hesabı. Bunlar köşeye sıkıştırma metotları. Tehditle bizden bir şey alamazsınız. Bunların istediği düzen demokrasi değil, diktatoryal düzen' dedi? şeklindeki haber iddianameye aynen yansıdı.

TEVHİDE'Yİ ARAMAK DA SUÇ!: Başörtülü olduğu için ödülü verilmeyen ve kürsüden indirilen Tevhide Kütük isimli öğrenciyi Başbakan Erdoğan'ın telefonla araması da suç olarak iddianamede yerini buldu.

'LATİFE HANIM BAŞÖRTÜLÜYDÜ': AK Parti Samsun eski Milletvekili Musa Uzunkaya'nın TBMM Plan-Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında ?Atatürk'ün eşi Latife Hanım, Köşk'teki toplantılara başörtüyle katılırdı. Bu da mı çağdışılık? sözleri siyasi yasağın gerekçesi olarak sunuldu.

40 YILLIK SOSYAL DEMOKRAT: Sosyal demokrat kökenli olan Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Zafer Üskül'ün ?Aynı zamanda kamusal düzenin oluşturulması insan haklarının sınırlandırılmasını beraberinde getirir. Anayasalar da bu sınırlamanın nasıl yapılabileceğini öngörürken sınırlamaya da bir sınır getirir. Mesela hakkın özüne dokunmamak, ölçülü olmak ve demokratik haklara karışmamak gibi zorunluluklar vardır? sözleri iddianamede yer aldı.

NAMAZ KİTABI LAİKLİĞE AYKIRI!: İddianemede Samsun Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'ın ?Muhtasar İlmihal-Resimli namaz Hocası? isimli kitabı bedava dağıtmasından dolayısı siyaset yasağı ile cezalandırılması istendi.

'HZ. PEYGAMBER' KİTABI DA VAR: Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in, 'Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed' isimli broşür ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayını olan 'Hz. Peygamberin Örnek Hayatı' isimli kitabı dağıtması suç olarak gösterildi.

İSTİKLAL MARŞI SUÇ DELİLİ OLDU: Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan'ın İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Safahat'ını öğrencilere bedava dağıtması kapatma gerekçesi olarak gösterildi.

KUR'AN-I KERİM DE İDDİANAMEDE: Yalçınkaya, daha da ileri giderek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun 5 bin adet Kur'an-ı Kerim dağıtmasını da iddianamesine 'laikliğe karşı odak' iddiasıyla aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber