160. yılında öğretmen okulları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2008 22:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Öğretmen liselerinin kuruluşunun 160'ıncı yıldönümü, açılan ilk okul olan Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi'nde kutlandı. Öğrenciler ve mezunların biraraya geldiği kutlama töreninde öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekildi.

Darülmuallimiye olarak 1848'de açılan ilk öğretmen okulundan bu yana binlerce öğretmen yetiştiren okulların sayısı bugün 179'a ulaştı. Bu okullardan ilki olan ve bugün Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi olarak eğitimine devam eden okulda bir tören düzenlendi. Törene; İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayla Oktay'ın yanı sıra mezunlar ve öğrenciler katıldı.

Şarkıların söylediği, şiirlerin okunduğu törende konuşan Ata Özer, öğretenlik mesleğinin önemine dikkat çekti. Öğrencilerin bugün çok değişik kaynaklardan bilgiye ulaştığını söyleyen Özer, öğretmenlerin eskisine nazaran daha donanımlı olmasının şart olduğunu vurguladı. Öğretmenin kendisini çok iyi geliştirmesi gerektiğini belirten Özer, "Gündemi takip etmeli. Öğretmenler çok yönlü olmalı. Genel kültürü geniş olmalı. Öğretmenlen engin vatan sevgisi ile dolu, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olması gerekir." dedi.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayla Oktay da, öğretmenlerin niteliklerine değindi. Çağdaş öğretmenin kendini geliştirmesi gerektiğini belirten Oktay, "Teknolojinin, kölesi olmadan tüm imkanlarından faydalanmalı. Öğretmen kendini yenileyebilmeli. Öğretmenlik demek, yaşam boyu öğrenmek demektir. Yaşam boyu öğrenci olan iyi bir öğretmen olur. Hiçbir öğretmen maaşıyla milyarder olamaz. Ama biz çok zenginiz. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz bizim zenginliğimizdir. İyi öğretmen demokrasiyi içselleştirmeli. Eğitimciler politika yapmaz ama günlük politikaları yakından takip edebilmelidir. Öğretmenler cumhuriyet ilkeleri ışığında öğrenci yetiştirmelidir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber