Danıştay yeni bina için harekete geçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Eskişehir yolunda Bilkent Kavşağı'nda yapılması planlanan Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası için mimari proje yarışması düzenlenecek.

Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası mimari projelerinin elde edilmesi işi Kamu İhale Kurumu "Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği" kuralları içinde, serbest, ulusal ve tek kademeli olarak yarışmaya çıkarıldı. Yarışmaya, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi mimarlar katılabilecek.

Yarışma Jürisi'nin, Danışman Jüri Üyeleri Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Danıştay Genel Sekreteri Taci Bayhan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, Müsteşar Yardımcısı Emrullah Kardeş, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Tesisat Dairesi Başkanlığı Makine Şube Müdürü Gürsel Alkan'dan oluşacak.

Asli Jüri Üyeleri'ni ise mimarlar Onur Bezirci, Ercan Çoban, Hasan Özbay, Ziya Tanalı, İnşaat Mühendisi Tuna Acar oluşturacak.

Yarışma sonunda, birincilik ödülü 70 bin YTL, ikincilik ödülü 60 bin YTL, üçüncülük ödülü 50 bin YTL olacak. Yarışmada, mansiyona değer görülen 5 yarışmacıya 20 biner YTL, satın alma ödülü olarak da 30 bin YTL verilecek.

Proje teslim tarihi 17 Haziran 2008 Salı günü olacak.

Yarışma şartnamesi ve eklerini almak için elden veya posta ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğüne 50 YTL yatırıldığını gösteren ve yarışmacının adını ihtiva eden makbuz ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması Raportörlüğüne müracaat edilecek.

Yarışmaya katılan bütün projeler, sonucun ilanından sonra Ankara'da bir hafta süre ile sergilenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber