Çete operasyonunda AKP'li meclis üyesi ve polis de gözaltında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Mart 2008 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'te aralarında AKP'li İl Genel Meclisi üyesi Galip Ünal ve 2 polisin de bulunduğu 38 kişi, ?örgüt kurmak, örgüte üye olmak, zorla çek ve senet tahsilatı yapmak, bazı iş adamlarından haraç almak, silahla adam yaralamak' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir yıllık teknik takip sonucunda Gaziantep, Adana, Mersin ve Osmaniye'de eş zamanlı operasyon yaptı. Bu illerde 30 ev ve işyerinde yapılan operasyonda, çete üyesi oldukları iddiasıyla 38 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar arasında AKP İl Genel Meclisi üyesi Galip Ünal ile 2 polisin de bulunduğu öğrenildi. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca, 3 kuru sıkı tabanca, 1 pompalı tüfek, 124 av fişeği, 166 tabanca mermisi, 3 döner bıçağı, çeşitli iş adamlarına ait 115 senet, 17 çek, 1 sahte nüfus cüzdanı ile çeşitli evraklar, ayrıca, tarihi eser kapsamında 22 sikke, 1 fil dişi baston başlığı, 6 kılıç, 7 yüzük ve bir gözyaşı şişesi ele geçti.

Yılmaz Ö.'nün liderliğini yaptığı çete üyesi oldukları ileri sürülen zanlıların, işadamları ve işyeri sahiplerinden zorla çek ve senet tahsilatı yaptıkları, bazı vatandaşlardan zorla haraç aldıkları, bir gazinoyu kurşunladıkları, ihaleye girenlere silahla baskı yaparak ihaleyi istedikleri kişinin kazanmasını sağladıkları, silahla işyeri bastıkları, gasp ve yaralama olayına karıştıkları kaydedildi.

Zanlılar, 4 gün gözaltında sorgulandıktan sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber