Emekli müftü ve imama zimmet tutuklaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Mart 2008 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'nın Polatlı İlçesi'nde emekli müftü Mahmut Sezgin ve Diyanet Vakfı Saymanı imam İbrahim Yıldız, camilerde toplanan yardım paralarını zimetlerine geçirdikleri iddiasıyla tutuklandı.

Polatlı Müftüsü iken 15 Ocak 2008 tarihinde emekliye ayrılan Mahmut Sezgin ve şu anda imam olan Diyanet Vakfı Saymanı İbrahim Yıldız hakkında bir süre önce Diyanet İşleri Başkanlığı müfetişlerince soruşturma başlattıldı. Müfettişlerin yaptıkları incelemelerde Sezgin ve Yıldız'ın camilerden toplanan paraları zimmetlerine geçirdikleri belirlendi, haklarında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Polatlı İlçe Kaymakamı Hüseyin Eker ise emekli müftü ve imam hakkında aynı zamanda görevi kötüye kullanmaktan soruşturma başlattı. Soruşturmayı tamamlayan kaymakamlık, dosyayı cumhuriyet savcılığına gönderdi.

Savcılıkta ifadeleri alınan Sezgin ve Yıldız, camilerde toplanan yardım paralarından yaklaşık 45 bin YTL'sini zimetlerine geçirdikleri ve görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle adliyede sevk edildi. Sezgin ve Yıldız, Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Sincan L tipi cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber