Giresun Üniversitesi Rektörü: Beni Ergenekon içine çekmek istiyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2008 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, ''Beni Ergenekon soruşturması içine çekmek istiyorlar'' dedi.

Öztürk, üniversitenin Güre Yerleşkesi'ndeki konferans salonunda düzenlenen ''Çanakkale Zaferi'nin Türk ve Dünya Tarihindeki Yeri'' konulu panele dinleyici olarak katıldı.

Rektör Öztürk, panel öncesi yaptığı konuşmada, bugün bir gazetedeki haberde isminin geçtiğini belirterek, şunları anlattı:

''Giresun'da düzenlenen bir konferansa konuşmacı olarak geldiğimde, jandarma Bölge Komutanlığı'na konaklamam ile ilgili bir dilekçe verdim. Bölge komutanı, o değerli insan Veli Küçük Paşa hiç tereddüt etmeden 'hocam yeriniz hazır sizi bekliyoruz' dedi. Aradan yıllar geçti, konuşmacı olarak geldiğim şehirde yeni kurulmuş olan üniversitenin rektörü olarak göreve başladım. Emekli bir asker olarak o anıları tazelemek adına, 'komutanım Giresun'dayım bir emriniz olursa her zaman için emrinize amadeyim' dedim.''

Bunun askerlikte ast üst ilişkisi çerçevesinde, sıradan yapılan nezaket, sıradan yapılan bir görüşme olduğunu ifade eden Öztürk, ''Bu, vali beyle konuştuğumuz zaman, 'sayın valim bir emriniz var mı' diye soruyorsak, ayni şekilde bizim saygı duyduğumuz büyüğümüz ile konuşmadır. Bu olayı Ergenekon ile bağdaştırma çabası içerisindeler. Beni Ergenekon soruşturması içine çekmek istiyorlar. Bunu sizlerin de bilmesini istiyorum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber