Kaymakam adayları 25 Mart'da kura çekecek

Haber Giriş : 19 Mart 2008 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın katılımıyla 92. Dönem Kaymakamlık Kursu kapanış töreni ve kura çekimi 25 Mart Salı günü TODAİ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kaymakam adaylığı sınavını kazanan 2'si bayan 62 kaymakam adayının 28 Şubat'ta kaymakam adayı olarak atandıkları ve 1.5 ay Kaymakam Refikliği Stajı, 2.5 ay Mülkiye Müfettişi Refakatinde Teftiş Stajı yaptıktan sonra 4.5 ay süreyle Bakanlığın Eğitim Dairesi Başkanlığı'nda Yurtdışı Hazırlık ve Oryantasyon Eğitimi'ne tabi tutuldukları belirtildi. Kaymakam adaylarının bir yıl süreyle gittikleri yurtdışı dönüşlerinde 8 ay süreyle kaymakam vekilliği görevini ifa ettikleri bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

?TODAİ'de 6 hafta süreyle Kamu Diplomasisi Kursu alan adaylar 4 aylık Kaymakamlık Kursunu 13 Mart tarihinde bitirmişlerdir. Kaymakamlık kursunda Atatürk İlke ve İnkilapları doğrultusunda eğitimler verilirken, stajları süresince yapmış oldukları çalışmalarını pekiştirerek, modern sevk ve idare ile ilgili olarak bir idarecide bulunması gereken bütün bilgi ve meziyetleri kazanmaları, yönetimde toplam kalite anlayışına uygun olarak daha iyi ve yerinde karar verme yeterliliğine kavuşmaları, Kaymakamlık mesleğine hazır hale gelmeleri sağlanmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber