Hastanede öldü denilen bebek morgda yıkanırken canlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2008 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde prematüre doğduktan sonra kuvözde öldüğü sanılarak morga konulan Zeynep bebek Karacaahmet Gasilhanesinde yıkanırken canlandı. Ailesi tarafından başka bir hastaneye kaldırılan bebek, tüm çabalara rağmen kurtarılamazken iki çocuk annesi Fikriye Polat (32) bebeğini ihmal nedeniyle kaybettiğini söyleyerek hastane hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz Perşembe günü rahatsızlanan 6 aylık hamile Fikriye Polat yakınları tarafından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisine başvurdu. Yapılan muayenesinde çocuğun, annenin hayatını riske soktuğunu söyleyen doktorlar hamile kadına ilaç verip bebeği düşürmeyi teklif etti. Ancak iki çocuk annesi Fikriye Polat iki kızını da sezaryenle doğurduğunu söyleyip bebeği ilaçla düşürmek yerine sezaryenle almalarını istedi. Cuma akşam saat 22:00 sıralarında sancıları artan Fikriye Polat, hastane odasında tek başına doğum yaptı. 6 aylık prematüre doğan bebek doktor ve hasta bakıcılar tarafından yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorlar sabah saatlerinde aileye bebeğin sabah 05.00 sıralarında öldüğünü ve morga konduğunu söyledi.Bunun üzerine anne Fikriye Polat ve yanında refakatçi kalan görümcesi Hülya Polat son kez bebeği görmek için morga indi.

-DUDAKLARI OYNUYORDU KİMSE İNANMAZ DİYE SÖYLEYEMEDİM-

İki çocuk annesi Fikriye Polat iki kızını da sezaryenle doğurduğunu, üçüncü bebek heyecanı yaşadıkları sırada büyük bir ihmal sonucu bebeğini kaybettiğini söyleyerek, "Bebeğiniz öldü deyince en azından yüzünü bir kez göreyim diye morga indik. Morg görevlisi mermer tezgahın üzerinde duran bebeğimin bedenine sarılan pamuklu bezleri açınca şaşkınlık geçirdik bana bir an dudakları kıpırdadı gibi geldi. Ancak loğusa kadın çocuğunu kaybedince aklının kaybetmiş deyip inanmazlar düşüncesi ile kimseye söyleyemedim. Ayrıca koca hastanede böyle bir hatanın yapılmasına imkan vermedim. Ancak görümcem Hülya da morgdan çıkınca bebeğin ayaklarının titrediğini bana söyledi. Ancak kimseye söyleyemedik" dedi.

-YIKANIRKEN CANLANDI-

Hastane tarafından verilen ölüm raporu ve defin izni ile bebeği alan aile, yıkanması için Karacaahmet Mezarlığında bulunan gasilhaneye getirildi. Baba Ayhan Polat tarafından görevli kadınlara teslim edilen bebek içeriyi alındı. Ancak bir süre sonra gasilhaneden çıkan kadınlar ailenin yanına gelerek, "bu bebek canlı" diye haber verdi. Bunun üzerine içeri giren baba Ayhan Polat, çocuğun ellerini hareket ettirdiğini, başını sağa sola döndürdüğünü söyleyerek bebeği pamuğa sarıp hemen yakında bulunan Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Burada hemen müdahale edilen bebeğe oksijen verilip kuvöze alındı. Öğle saatlerinde hastaneye getirilen bebek akşam 17.30 sıralarında hayatını kaybetti. Aile hastanenin ihmali bulunduğunu kaydederek davacı olacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber