Merkez Bankası Yanlış Yapıyor

Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile sayıcı- operatör alacağını duyurdu. Başvurabilmek için önlisans mezunu olmak gerekmektedir. Ancak, sitemize ulaşan bazı iletilerde Bankanın, 2006 KPSS'ye önlisans düzeyinde giren ancak 2007 yılında lisans mezunu olan adayların başvurusunu kabul etmediği belirtilmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mart 2008 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS'nin nasıl uygulanacağı konusundaki genel düzenlemeler KPSS Yönetmeliğinde ve bu yönetmeliğe uygun olarak çıkarılan KPSS kılavuzlarında yer almaktadır.

2006 KPSS sınav kılavuzu KPSS/1 ve KPSS/2 olmak üzere ÖSYM tarafından yayımlanmış ve ÖSYM'nin WEB sitesinden adaylara duyurulmuştur. KPSS/1 lisans mezunları için KPSS/2 ise önlisans ve ortaöğretim düzeyinden sınava girecekler için hazırlanmış olan kılavuzlardır.

Kılavuzun başvurma koşulları başlıklı 2. bölümünde "2006-KPSS/2'ye ortaöğretim okullarından veya önlisans programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.
Adayların B Grubu Kadrolar için ÖSYM'ye tercihlerinin ulaştığı tarihte mezun durumda olmaları şarttır.
Yukarıdaki koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS.ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.
" şeklinde bir açıklamaya yer verilmiştir.

Kılavuzun hiçbir yerinde daha sonra lisans mezunu olunması halinde önlisans puanının geçerliliğini yitireceğine dair bir açıklama bulunmamaktadır. Bu yönde bir hüküm yönetmelikte de yer almamaktadır.

Bu çerçevede önemli olan adayın başvurduğu sıradeki öğrenim düzeyidir. Sonradan öğrenim düzeyinin değişmiş olması puanının iptali anlamına gelmez. Bu nedenle Merkez Bankasının manşet detayında yer alan uygulaması doğru değildir ve bu uygulama adayları mağdur edecek niteliktedir.

Bu durumla karşılaşan adayların başvurularını resmi olarak yapmaları, başvurularının kabul edilmemesi halinde bunun resmi bir cevap olarak kendilerine bildirilmelerini sağlamaları gerekmektedir. Bu şekilde bir tespit yapan adaylar, daha sonra haklarını dava yoluyla arayabilirler.

Ancak buna gerek kalmaksızın, Merkez Bankasının gerekli değişikliği yapması ve hak mağduriyetinin önüne geçmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber