20 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 20 Mart 2008 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARA OPERASYONU MECLİS GÜNDEMİNDE

-TSK'nın Irak'ın kuzeyine düzenlediği sınır ötesi kara operasyonu, TBMM Genel Kurulu'nda ele alınıyor. (Saat:14.00)

-CHP'nin verdiği genel görüşme önergesi, gizli oturumla gerçekleşiyor.

-Gizli oturum sırasında, Meclis'te tam bir sıkı yönetim ilan ediliyor.

-Genel Kurul'da sağır ve dilsiz kavaslar görev yapacak. Meclis Genel Kurulu'na ziyaretçi de alınmıyor.

-Kulislere gazeteciler alınmayacak.genel kurul salonunun yanındaki basın odaları da kapatılıyor.

-YARGITAY'DA CUMHURİYET PANELİ

-Yargıtay Başkanlığı, ?Cumhuriyet'in Temel Değerleri Işığında Sosyal Hukuk Devleti? konulu panel düzenliyor. (Saat:15.00)

-Panelin açılış konuşmasını Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker yapıyor.

-Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen yöneteceği panelde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr Metin Feyzioğlu, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Erdoğan Bülbül ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ece Göztepe de konuşmacı olarak yer alıyor.

-GÜL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Gül, haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:15.30)

-GÜL, ARNAVUT BÜYÜKELÇİYİ KABUL EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Altin Kodra'yı Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:11.15)

-SOSYAL GÜVENLİK GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na ilişkin, kamu çalışanları konfederasyonları temsilcileriyle görüşüyor.

(Saat:15.00)

-YÖK GENEL KURULU TOPLANIYOR

-YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. (Saat:10.30)

-TBMM İÇİŞLERİ KOMİSYONU

-İçişleri Komisyonu: Darülaceza Müessesi Genel Müdürlüğü Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ele alınıyor.(Saat: 13.00)

-CHP'Lİ SOSYAL'IN BASIN TOPLANTISI

-CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Çetin Soysal, Hrant Dink Cinayeti ile ilgili görüş bildireceği bir toplantı düzenliyor. (Saat:11.00)

-BAKAN GÜNAY NEVRUZ KUTLAMASINDA

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nevruz Bayramı nedeniyle TÜRKSOY tarafından yurt dışından davet edilen sanat grupları temsilcilerini kabul ediyor. (Saat:10.00)

-Bakan Günay ayrıca, Altın Park Fuar Merkezi'nde "2. Kent Ankara Fuarı"nın açılış törenine katılıyor.(Saat:11.00)

-CHP'Lİ TOPUZ'DAN TURİZM TEŞVİK TASARI'NA TEPKİ: KAMU YARARI KILIFI ADI ALTINDA İŞGAL VE TALAN AMAÇLANIYOR

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Meclis'e sunulan Turizm Teşvik Yasası'nda değişiklik öngören tasarıya sert tepki gösterdi. Topuz, tasarının kamu yararı adı altında orman, kıyı ve yaylaların işgal ve talanını amaçladığını söyledi.

-ÇALIŞMA BAKANLIĞI ÖNCE MAAŞ BAĞLADI SONRA BORÇLU ÇIKARDI

-Sosyal Güvenlik Kurumu, ?65 yaşını doldurmuş, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında kanuna? göre önce maaş bağladı, ardından da ?yersiz ödeme? yapıldığını gerekçesiyle yaklaşık 20 bin kişiye borç çıkardı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca borçlu çıkarılanların büyük çoğunluğunu yaşlılar oluştururken, 6 bin 500'ünü de özürlüler oluşturuyor.

-MÜŞTERİ ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ YAPMAYAN BANKAYA FAİZ UYGULAYACAK

-Ödemelerin gecikmesi durumunda müşterisine ekstra faiz uygulayan bankalar, kredi borcu erken ödendiği halde indirim yapmazlarsa, gerekli indirim tutarını faiziyle birlikte müşterilerine ödemek durumunda kalacaklar.

-BEDAVA KİTAP PROJESİ YAYINCILARA DA HÜKÜMETE DE YARAMADI

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Eğitim Sektör Meclisi toplantısı eğitim yayıcılığı sektörünün bedava kitap dağıtımı projesinin başladığı son 5 yıllık dönemde ciddi sermaye kayıpları yaşadığını ortaya çıkardı. TOBB Eğitim Sektör Meclisi, sektörde yaşanan en büyük sıkıntının her yıl basılan yaklaşık 160 milyon kitabın yüzde 60'ını Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınevinin basması olduğunu ortaya koydu.

-EĞİTİM-SEN'DEN EĞİTİMDE ?CAMİ? LOGOSUNA TEPKİ

-Eğitim-Sen Ankara 2. Şube Başkanı Tuğrul Çulfa, bazı İmam Hatip Liseleri'nin logolarının yönetmeliğe tamamen aykırı biçimde cami teması ile yapıldığını ve bunların okulların tabelalarında de yer aldığına işaret ederek, ?Hukuka aykırı bu tutuma son verilmeli? dedi.

-TÜRKİYE'YE YÖNELEN IRAKLI SIĞINMACILARIN SAYISI KATLANDI

-Türkiye, Irak'ın işgalinden itibaren Irak'lı mültecilerin başvurduğu ülkeler arasında 4. sırada yer alıyor. Türkiye'ye başvuran Irak'lı sığınmacı sayısı 2006'da 724 iken bu sayı 2007'de 3 bin 471'e çıktı. Türkiye'nin en fazla sığınma talebi aldığı diğer kaynak ülkeler ise İran, Somali ve Afganistan.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber