Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 20 Mart 2008 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balkanlardan arka arkaya yağışlı sistemler gelmeye başladı. Türkiye'nin büyük bölümünde bu iki gün sağanak yağış olacak, yağışla birlikte sıcaklık 5-6 derece azalıyor. Hafta sonu yağışlar kesilecek ve sıcaklık yeniden yükselecek.

- İstanbul ve Bursa'da bugün ve yarın aralıklı yağmur olacak, sıcaklık 10 dereceye doğru iniyor. Bu gece yağmur kuvvetini arttıracak. Bu iki gün Ankara'da da sağanak yağış var, yarın yağışla beraber kuvvetli esecek lodos günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. İzmir de bugün hafif yağmurlu, öğleden sonra güneş de görülebilecek ama bu gece daha kuvvetli yağmur olacak. Adana'da bulutlanma biraz artıyor, sıcaklık ise yüksek. Bugün İstanbul 12, Ankara 15, İzmir 19, Bursa 13, Adana 21 derece.

Marmara Bölgesi'nde bugün aralıklarla devam eden yağmur, gece saatlerinde kuvvetini arttıracağından su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı. Yağışlı hava bölgede yarın da kalacak ve hava daha da soğuyacak. Yarın İstanbul-Sakarya-Bursa arasında kuvvetli yağmur bekleniyor. Hafta sonu sıcaklık yeniden yükselecek. Bugün Edirne 11, Çanakkale 14, Sakarya 13 derece.

Bugün İç Anadolu'nun kuzeyinde, Eskişehir-Yozgat-Sivas boyunca aralıklı yağmur görülecek. Yarın ise hem lodos çok kuvvetli esecek hem de yağış şiddetini arttıracak. Özellikle Konya çevresinde soba zehirlenmesine karşı tedbirli olunmalı. Bugün Konya 15, Eskişehir 14, Sivas 12 derece.

Ege Bölgesi'nin kuzeyinde, İzmir-Kütahya-Afyon arası bugün hafif yağmurlu. Ancak kıyı kesimlerde öğleden sonra güneş de görülebilecek. Bu gece ve yarın ise bölge genelinde daha kuvvetli yağış bekleniyor. Bugün Denizli 17, Kütahya 13, Muğla 16 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık yüksek. Akdeniz'de de bulutlanma artıyor. Akşama doğru Antalya'nın batısında kalan ilçelerinde ve Isparta-Burdur civarında hafif yağmur görülebilir. Yarın her iki bölgede de lodos sert esecek. Bugün Antalya 16, Diyarbakır 21 derece.

Doğu Anadolu'da sıcaklık yüksek, kar erimelerine bağlı oluşacak taşkınlara karşı tedbirli olunmalı. Bugün bölgede bulutlanma artıyor, akşam Erzurum-Erzincan civarında yağmur görülebilir ama bu bölgede diğer bölgelerdeki gibi kuvvetli yağış beklenmiyor. Yarın rüzgar kuvvetli esecek. Bugün Erzurum 12, Malatya 18, Van 11 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde bugün hava kapalı ve aralıklı yağışlı olacak. Yarın ise bölge genelinde daha kuvvetli yağış beklendiğinden, özellikle Zonguldak, Düzce, Bartın-Sinop arasında, su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı. Bugün Trabzon 17, Bolu 12, Samsun 16 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber