Okulun duvarından insan kemiği çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2008 13:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Yukarı Çinik beldesine bağlı Yazılar köyünde çok sayıda insana ait kafatası ve kemikler bulundu.

Yazılar Köyü İlköğretim Okulu çevresinde çalışan iş makinelerinin kazı çalışmaları sırasında çıkan kemikler, köy halkını şaşkına çevirdi. İnsan kafatasları ve kemiklerini ne yapacaklarını bilemeyen köylüler, yetkililerden bölgeyi incelemesini istedi.

Toprak kayması sebebiyle birkaç gün önce yıkılan Yazılar İlköğretim Okulu'nun yola bakan kısmındaki istinat duvarının olduğu yerde mezarlık bulundu. Okula yeni bir istinat duvarı inşa etmek için Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne ait iş makinelerinin çalışması sırasında çıkan çene, diş, kol, bacak, omurga kemikleri ile kafatasları, bölgede çok sayıda toplu mezar olabileceği şüphesini uyandırdı. Nereyi kazsalar kemik çıktığını söyleyen köy halkı, kemiklerin kimlere ait olduğunu bilmedikleri söylüyor.

Halk, Kurtuluş Savaşı öncesinde köyde Rumlar'ın yaşadığını hatırlatarak, okulun bulunduğu yerde daha önceleri Katolik Kilisesi bulunduğuna dikkat çekiyor. Kemiklerin bir kısmının hafriyatlarla birlikte boş arazilere ve ırmağa döküldüğünü anlatan köy azası Musa Aydın, ''Perde için kazı çalışması vardı. Mezar olduğunu bilmiyorduk. Kepçe eştikçe kemikler çıktı. Yıllardan beri burada yaşıyoruz, ama bu mezarların kime ait olduğunu bilmiyoruz. Yetkili kişiler görsün diye bunları topladık. Bir kısmı da boş arazilere döküldü'' dedi.

Kazılar devam ettikçe kemik çıktığını bildiren Selim Aydın ise ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi. Köy sakinlerinden Şeriye Aydın da şu ifadelereni kullandı: ''Burada eskiden kilise vardı. Rahmetli babam yıktı okul yaptı. Burası mezarlıktır. Azıcık kaz kemik çıkar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber