Sınıf öğretmeni tacizden tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Mart 2008 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'da bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni M.A., iki kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Öğretmene komplo kurulduğunu iddia eden bir grup veli, okulun bahçesinde toplanıp çocuklarını derse sokmayarak tepki gösterdi.

Mamak İlçesi Mehmet Çekiç İlköğretim Okulu 3'üncü sınıfta okuyan 10 yaşındaki kız öğrenciler S.A. ve Y.A., ailelerine, sınıf öğretmenleri M.A.'nın kendilerini taciz ettiğini, kucağına alarak öptüğünü söyledi. Bunun üzerine öğrenci aileleri, evli ve 2 çocuk babası olan sınıf öğretmeni M.A.'dan şikayetçi oldu. Yapılan şikayet üzerine gözaltına alınan sınıf öğretmeni M.A. çıkarıldığı 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklandı. Cezaevine konulan M.A. ifadesinde, kendisine iftira atıldığını, 10 yıldır aynı okulda görev yaptığını ve böyle bir olayın mümkün olmadığını söyledi.

VELİLERDEN TEPKİ

Şikayetçi olan iki öğrencinin aileleri dışındaki sınıf velileri okul bahçesinde toplanarak öğretmen M.A.'nın tutuklanmasına tepki gösterdi. Çocuklarını derse sokmayan veliler, öğretmene komplo kurulduğunu iddia etti. Sınıf öğretmenlerinden memnun olduklarını dile getiren veliler, ?Bugüne kadar öğretmenimizin en ufak bir hatasını görmedik. 40 öğrenci içinde sadece iki öğrenci çıkıp böyle bir olay olduğunu söylüyor. Diğer geri kalan tüm öğrenciler ve biz veliler öğretmenimizi seviyoruz. Öğretmenimize komplo kurdular, iftiraya kurban gitti. Öğretmenimiz serbest bırakılana kadar çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz? dedi.

ÜZGÜNÜZ

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ise üzücü bir olay olduğunu belirterek, ?Şikayetçi olan biz değiliz, ifade veren de biz değiliz. İki aile böyle bir şikayette bulunmuş ve yargı da kararını vermiştir. Bu konuda bir yorum yapmak bize düşmez. Olayla ilgili biz de inceleme başlattık. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için geçici öğretmen atadık? dedi. Okul Müdürü Aziz Aydın ise olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber