DTP Van ve İzmir il başkanları gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2008 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP Van İl Başkanı ile yardımcısı gözaltında

DTP Van İl Başkanlığı'nın, Nevruzu bahane ederek yaptığı izinsiz gösterilerin ardından DTP Van İl Başkanı ile yardımcısının gözaltına alındığı bildirildi.

Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, yaptığı açıklamada, bugünkü izinsiz göterilerin ardından DTP'nin il binasında arama yapıldığını söyledi.

Arama sırasında, DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar ile DTP Van İl Başkan Yardımcısı Necmi Kalçık'ın gözaltına alındıklarını belirten Kesmez, parti binasında ele geçirilen yasadışı yayınlara da el konulduğunu bildirdi.


DTP İzmir İl Başkanı gözaltına alındı

DTP İzmir İl Başkanı Mehmet Bayraktar, konuşmalarında PKK terör örgütü ve elebaşını övücü sözler kullandığı, ayrıca Valiliğin izin vermemesine rağmen, Gündoğdu Meydanı'nda "nevruz mitingi" adı altında yarın düzenlenmek istenen gösteriye halkı, davetiye bastırarak çağırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet Bayraktar, daha sonra Bozyaka'daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Bayraktar, emniyet binasına getirilişi sırasında koluna giren polislere, tepki gösterdi. Gazetecilere de "Geçmiş olsun" dedi.

Bayraktar'ın daha önce bazı açıklamalarında, terör örgütü yanlısı yayın yapan Roj TV'deki açıklamalarında, terör örgütü PKK ve elebaşını övücü sözler kullandığı, "nevruz isyandır" diyerek halkı isyana teşvik ettiği, ayrıca yarın, İzmir Valiliğinin izin vermemesine rağmen Gündoğdu Meydanı'nda "nevruz mitingi" adı altında gösteri yürüyüşü için davetiye bastırarak, halkı yasaklanan alana çağırdığı gerekçeleriyle "terör örgüt üyeliği" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Bayraktar'ın ayrıca, terör örgütü elebaşının avukatı olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber