Van barosu, valiyi suçladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2008 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Barosu'nda biraraya gelen bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, yaşanan olayların sebebi olarak gördükleri Vali'yi istifaya çağırdı.

Van Baro Başkanı Ayhan Çabuk, 22 Mart'ta Van Kalesi civarında yapılmak istenen Nevruz kutlamalarının yasaklanması sebebiyle DTP il binasında yapılan kutlamalara güvenlik görevlilerinin müdahale ettiğini söyledi.

Çabuk, "Cadde ve sokaklara taşan olaylar sonrasında bir kısmı ateşli silahla olmak üzere 100'e yakın sivil ve güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Yüzlerce insan gözaltına alınmıştır. 1992 yılından bu yana Nevruz kutlamaları Van Kalesi civarında yapılmaktaydı. Burada yapılan kutlamaları hiçbirinde her hangi bir olumsuzluk yaşanmamıştı. Van Valiliği hazırlığı tamamlanmış olan kutlamaları keyfi şekilde yasaklayarak bugün yaşanan olayların çıkmasına adeta davetiye çıkarmıştır. Güvenlik görevlilerin göstericilere karşı orantısız ve aşırı güç kullandığı, düşmanca tutum takınıldığı gözlenmiştir. Van gibi hassas bir ili yönetme yetkinliğine ve deneyimine sahip olmayan valinin derhal istifa etmesini istiyoruz." dedi.

Basın açıklamasına Van Barosu dışında KESK, TMMOB, Mazlum-Der, İHD, ÇHD, Göç-der, VANGİAD; TUYADDER, Helsinki Yurttaşlar Derneği imza attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber