1700 işçiyle hastane temizliği işi İhale Kurumu'na çarpıldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Mart 2008 13:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Uludağ Üniversitesi, hastane birimleri için temizlik işi ihalesi açtı. Ancak İhale Kurumu hem ödenen 31 milyon YTL'yi hem de çalıştırılacak 1700 işçiyi makul bulmayıp ihaleyi iptal etti.

ULUDAĞ Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı tarafından imzalanan ?Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ve bağlı birimlerin bin 700 işçi ile malzemeli genel temizlik işi' ihalesinde yolsuzluk yapıldığı ortaya çıktı. Devletin 31 milyon YTL zarara uğratıldığı ihaleyi Kamu İhale Kurumu iptal ederek soruşturma açılması için dosyayı YÖK'e gönderdi.

Kamu İhale Kurumu bin 700 işçinin tamamının hastanenin temizlik işinde çalıştırılmasını makul görmeyerek bu kadar işçinin tüm üniversitenin temizliğinde istihdam edilebileceği ve ihalenin de bunun için açıldığına karar verdi. Bu nedenle ihaleye katılan firmalar arasında 52 milyon 200 bin YTL teklif veren olduğu halde aynı işin 31 milyon 700 bin YTL daha fazla ücret ödenerek 83 milyon 900 bin YTL'ye ihale edildiği belirtildi. Kamu İhale Kurumu ihalede tespit edilen aykırılıklar üzerine ihaleyi iptal etti. HACER BAŞ

Yolsuzluk şikayet üzerine ortaya çıktı

YOLSUZLUK, ihaleye katılan Proser Yapı Temizlik, Akın-Sel İnşaat ve NY Sosyal Hizmetler Danışmanlık şirketlerinin şikayetiyle çıktı. Saf dışı bırakılan firmalar, ?benzer iş' olarak kabul edilecek işlerin yapılan düzenlemeyle sadece hastaneyi kapsamadığını, belirterek, Kamu İhale Kurumu'na şikayette bulundu. Şikayetler üzerine Kamu İhale Kurulu toplanarak, ihaleyi incelemeye karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber