İlhan Selçuk'tan el yazısıyla mesaj

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 23 Mart 2008 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında 45 saat gözaltında tutulan Cumhuriyet Gazetesi'nin 83 yaşındaki başyazarı İlhan Selçuk, serbest bırakılmasının ardından evinde istirahate çekildi.

İSTANBUL - Selçuk evini saran gazetecilerin yoğun taleplerine rağmen medyaya konuşmama kuralına sadık kaldı, sağlık durumunun iyi olduğu mesajını balkondan el sallayarak verdi.

Önceki gün sabaha karşı evinden gözaltına alınan İlhan Selçuk'un, Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusu tamamlandı. Avukatlarıyla görüştükten sonra Beşiktaş'taki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Selçuk, buradaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Selçuk'un istirahate çekildiği evinin çevresi bugün basın mensupları tarafından çevrildi. İlhan Selçuk, kendi el yazısıyla aldığı bir not ile kibarca demeç vermek istemediğini bildirdi:

?Sevgili arkadaşlar ben gözaltına alınmadan önce TV'ye çıkmıyordum, röportaj önerilerine hayır diyordum. Pek ortalıkta görünmüyordum. Müsade ederseniz ben kurallarımı uygulayayım. Sizin için üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor. Boşuna beklemeyin. Hepinize sevgiler...?

Basın mensupları, İlhan Selçuk'a yine bir notla cevap verdi: ?Sayın İlhan Selçuk, notunuz için teşekkürler. Kararınıza saygı duyuyoruz ancak takdir edersiniz ki herkes sağlık durumunuzu merak ediyor. En azından bizim için pencereden el sallayabilirseniz, çok seviniriz.?

Gazetecileri kırmayarak evinin balkonuna çıkan Selçuk onlara el sallayarak ?Bu ilkeyi bozmayalım, lütfen siz de yardımcı olun, dedi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber