Çalışanı müteahhitliğe soyunan TRT'nin Hatay Radyosu kapatıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Mart 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürlüğü, Suriye'nin propaganda amaçlı yayınlarını etkisiz hale getirmek için 1996'da kurulan TRT Hatay Radyosu'nu kapattı.

Yerel ekiplerle günde 10 saat yayın yapan radyo, daha sonra ulusal programlara bağlanıyordu. Ancak kozmopolit yapısıyla öne çıkan bölgede özel kanalların çoğalması, Hatay Radyosu'nu atıl hale getirdi. Yıllık 1,5 milyon YTL'yi bulan giderler de diğer bir kapatma gerekçesi. Son dönemde ortaya çıkan ilginç bir olay ise TRT'nin sabrını taşırdı. İki radyo görevlisinin müteahhitlik karnesi çıkararak, kamu ihalelerine girdiği anlaşıldı.

TRT'de son dönemde başlayan değişim rüzgârı, program düzeyinde olduğu kadar yapısal konuları kapsayacak biçimde atılan radikal adımlarla devam ediyor. Müdürlük, Hatay'da bulunan özellikle Arap kökenli Türk vatandaşlarına yönelik yayın yapan TRT Radyosu'nu kapattı. Gerekçelerden ilki, son yıllarda Hatay'da yayın yapan radyo ve televizyon sayısının önemli ölçüde artması. İkinci sebep radyonun yıllık gelirinin 100 bin YTL, giderinin ise 1,5 milyon YTL düzeyinde olması. Diğer bir sebep ise, bölgede yayın yapan özel radyoların istihdam ettiği personel sayısının 4 ya da 5 kişiyi aşmamasına rağmen TRT Hatay Radyosu'nda geçici olarak Ankara ve İstanbul'dan gelen elemanlarla birlikte 27 kişinin çalışıyor olması. TRT Hatay Radyosu'nda son derece ilginç de bir olay patlak verdi. Radyoda görev yapan Mehmet T. ve Ali Y.'nin müteahhitlik karnesi çıkararak, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine girdikleri ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine Hatay Valiliği, TRT Genel Müdürlüğü'nü, TRT personelinin kamu ihalelerine girdiklerini tespit ettiklerini belirterek uyardı. Halkın beğeni ile dinlediği TRT Hatay Radyosu'nun yayın hayatı 12 yıl sürmüş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber