Alemdaroğlu: Ergenekon soytarılığının ne olduğunu herkes görecek

Haber Giriş : 24 Mart 2008 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, ?İnanıyorum ki Türk toplumu bu Ergenekon soytarısının ne olduğunu, en kısa zamanda ortaya çıkmasını ve birilerinin, iktidar sahiplerinin Ergenekon üzerinden bir takım mesajlar iletmesini ve çalışmalar yapmasını önleyecektir? dedi.

Adliye önünde habercilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Ergenekon soytarılığının ne olduğunu yakında herkesin göreceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Gerçekten üzgünüm. Bu üç gün çok üzücüdür. Bizim gibi Anayasaya, yasalara saygılı, demokrasi hayranı kişilere yakıştırılan bu suçlama, aslında hepinizin taktir edeceği nedenlerle yapılmıştır. Yargıya, saygılıyız. Emniyet güçlerinin 3 günlük bizi ağırlamasından teşekkür ederiz. Onlarda bizi gayet güzel ağırladılar. İnanıyorum ki Türk toplumu bu Ergenekon soytarısının ne olduğunu, en kısa zamanda ortaya çıkmasını ve birilerinin, iktidar sahiplerinin Ergenekon üzerinden bir takım mesajlar iletmesini ve çalışmalar yapmasını önleyecektir. Ben Türk toplumunun gücüne, özverisine, sağduyusuna inanıyorum ve yargıda bunu en güzel şekilde gösterecektir"


Flaş... Perinçek ve 3 gazeteci tutuklandı, Alemdaroğlu'na yurt dışına çıkış yasağı kondu


Alemdaroğlu'nun ardından bir açıklama yapan Avukatı Metin Çetinbaş ise Türkiye'nin çok zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade etti. Çetinbaş, "Yargı bağımsızlığı zedelenmeye çalışılmaktadır. Herkesi hukuk devleti kurallarına uymaya davet ediyoruz. Başta Başbakan ve Bakanlar olmak üzere, şüpheliler aleyhine ard arda açıklamalar yapılmakta, yargı etki altına alınmaya çalışılmaktadır. Anayasal suç işlenmektedir. Görevli adli makamların şüpheliler hakkında yasal gereği yapacağına inanıyorum. Birbiriyle hiç ilgisi olmayan iki farklı adli olay karıştırılmaya, kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır. Görev ve ünvanı ne olursa olsun kimsenin Türk adaletini etkileyemeyeceğini son kararlar verildiğinde göreceğimize inanıyorum. Türk adalet sistemine yargıç ve savcılarına güveniyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber