Öğretmene ?beni dövdün, onu niye dövmedin' davası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mart 2008 12:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ADANA'da arkadaşıyla tartıştığı için kendisini döven Müdür Yardımcısı 35 yaşındaki Metin Balta'yı ?Beni dövdün, onu niye dövmedin' diyerek bıçakla yaralayan 14 yaşındaki H.D. ile suç ortağı ağabeyi 17 yaşındaki Y.D. hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Celalettin Sayhan İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi H.D., 21 Şubat'ta bir arkadaşıyla okul bahçesinde tartıştı. İddiaya göre, Okul Müdür Yardımcısı Metin Balta, H.D.'yi odasına çağırıp dövdü. Dayak yemesi ve tartıştığı arkadaşına ceza verilmemesi onuruna dokunan H.D., eve giderek durumu ağabeyi Y.D. ile amcası 30 yaşındaki Hüseyin D.'ye anlattı. Ertesi günü, H.D., lise öğrencisi ağabeyi Y.D. ve amcası ile okulu bastı, ellerinde bıçakla okulda Müdür Yardımcısı Balta'yı aradı. H.D., öğretmenlerle toplantıda olduğunu belirledikleri Metin Balta'yı, toplantıyı bölerek, ?Acil durum var? bahanesiyle dışarı çağırdı. Dayak nedeniyle çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iki kardeşle amcaları Müdür Yardımcısı Metin Balta'yı tekme tokat dövdü. Bunun üzerine bilgisayar odasına kaçan Balta'yı kovalayan Y.D., yakalayıp 4 bıçak darbesiyle yaraladı.

Tutuklanan Y.D. ile yaşı küçük olduğu için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan öğrenci kardeşi H.D. hakkında Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Önümüzdeki ay Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak olan Y.D. tutuklandığı nöbetçi mahkemede yaptığı savunmasında Müdür Yardımcısı Balta'nın kendilerine küfür ettiğini iddia etti. Kardeşinin dövülmesi üzerine okula konuşmaya gittiklerini ileri süren Y.D., ?Müdür yardımcısı konuşurken bize küfür edip amcama yumruk attı. Ben de üzerimdeki bıçağı çıkarıp korkutmak için bacağına doğru salladım. Ortam kalabalıktı. Çevredekiler beni ittiğinden bıçak Metin'e saplandı? dedi. Kardeşi H.D. ise, okulda Balta'nın kendisini dövdüğünü öne sürerek, ?Arkadaşımla tartışmıştım. Müdür Yardımcısı beni odasına çağırıp dövdü. Tartıştığım kişi de yanımızdaydı, onu dövmedi. Onu dövmemesi, sadece beni cezalandırması çok zoruma gitti? diye konuştu.

Yaşı büyük olan amca Hüseyin D. hakkında ise ?Kavgaya karışmak, kamu görevlisini darp etmek' suçundan başlatılan soruşturma sürüyor. Amca hakkında da dava açılması halinde iki dava dosyasının birleştirileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber