Eski emniyet müdürüne 'Efkan Ala'ya iftira'dan mahkumiyet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2008 17:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Orhan Okur, dönemin Diyarbakır Valisi Efkan Ala ve Vali Yardımcısı Ahmet Aydın'a iftira suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Okur ve davacılar katılmazken, avukatlar hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını okuyan savcı, sanık Okur'un aralarında şahsi husumet bulunan müştekiler Efkan Ala ve Ahmet Aydın hakkında idari veya adli soruşturma başlatılmasını sağlamak amacıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na haksız olarak şikayette bulunduğunu belirterek, eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nın 267/1, 53 maddeleri gereğince 2 kez cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı ise müvekkilinin anayasal hakkını kullandığını, bunu yapmamış olması halinde kamu görevlisinin suçu bildirmeme suçunu işlemiş olacağını savunarak müvekkilinin beraatını talep etti.

Mahkeme, verdiği kararda sanık Okur'u davacı Efkan Ala ve Ahmet Aydın'a karşı iftira suçundan ayrı ayrı birer yıl olmak üzere toplam 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra TCK'nın 62. maddesi gereğince cezayı 20 aya indiren mahkeme, suçun işlenmesindeki özellikleri dikkate alarak cezayı toplam 12 bin YTL para cezasına çevirdi.

Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Orhan Okur, şimdi Başbakanlık Müsteşarı olan dönemin Diyarbakır Valisi Efkan Ala ile Vali Yardımcısı Ahmet Aydın'ın görevlerini kötüye kullanarak usulsüz tasarruflarda bulunduğunu ileri sürerek, haklarında İçişleri Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararı üzerine Ala ve Aydın, Okur hakkında iftira davası açmışlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber