Bir iddia daha: Perinçek'in bilgisayarında fişleme notları çıktı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Mart 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİT ve yargı mensuplarını bir bir fişlemişler!

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek'in bilgisayarında çok sayıda yargı mensubu ve MİT Başkanı hakkında fişlemelerin yanı sıra 'olası' bir operasyonda izlenecek yollarla ilgili krokinin de yer aldığı iddia edildi.Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in bilgisayarını inceleyen polislerin çarpıcı bilgilere ulaştığı belirtildi. Söz konusu bilgisayarlarda MİT Başkanı Emre Taner ve Yargıtay üyeleriyle çok sayıda yargı mensubu hakkında fişlemelere de rastlandığı ifade edildi. İddiaya göre, İşçi Partisi ve Aydınlık Dergisi'nden elde edilen yüzlerce CD'de ise 'gizlilik derecesi' yüksek çok sayıda evrakla, Yargıtay'ın ayrıntılı krokileri ile 'olası' bir operasyonda izlenecek yolların krokisinin yer aldığı belirtiliyor.

ÜST DÜZEY BÜROKRATLAR

Son dönemde MİT'e karşı kampanya başlatan Perinçek'in bilgisayarında MİT Müsteşarı Emre Taner hakkında detaylı notların bulunduğu de belirtiliyor. Taner'in dünya görüşünden dine bakışına, politik düşüncelerinden hükümetle olan ilişkilerine kadar çeşitli bilgilerin yer aldığı notlarda müsteşar hakkında "ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi içinde yer almayı seçti" notunun düşüldüğü iddia edildi.

Bilgisayarlarda ayrıca Yargıtay üyeleri, çeşitli baro başkanları, Ankara Adliyesi'nde görevli çok sayıda yargı mensubu hakkında da 'fiş'ler bulunduğu belirtildi. Bazı Yargıtay üyeleri hakkında eşlerinin giyim şeklinden, ailelerinin etnik kimliklerine, ilişkide oldukları askerlere kadar çeşitli bilgilere yer verildiği de bilgiler arasında.

YARGITAY'A 'SIZMA' KROKİSİ

Terör örgütü Ergenekon'a yönelik operasyonlarda ele geçirilen bilgisayar ve notların her birinin ayrı ayrı şifrelendiği de iddialar arasında yer alıyor. Operasyon kapsamında tutuklanan Perinçek'in bilgisayarında Yargıtay'a yönelik saldırı planlarının olduğu da ileri sürülüyor. Krokinin açıklamalarında şu bilgilerin yer aldığı iddia ediliyor: "Sarı işaretli bölgeler rahat, buralarda güvenlik yok, 6 nolu kapı tünel bölgesinde kalıyor. Gece için uygun. C blok 8 nolu kapıda çok uygun. Burada lavabolar var. Oraya geçilebilir. 9 nolu kapı kilitlidir ama açılabilir. Ön taraftaki ışıklar orayı görmüyor.

Karargah kameraları da kör kalıyor. Ön tarafta 2 kamera var. Sarı ağaçların altında kalıyor. Orayı güvenlik kulübesi görmüyor. Arkada camları da yok. Karargah kameraları görse de karanlık olduğundan sıkıntı olmaz. Ancak fazla beklenmemeli" açıklamaları dikkat çekti.

İDDİANAME PERİNÇEK'E GİTMİŞ

Perinçek'in bilgisayarında ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti hakkında açtığı kapatma davasının iddianamesinin de bulunduğu ileri sürülüyor. İddianame metninin bir Yargıtay üyesi tarafından davanın açıldığı 14 Mart 2008 tarihinden 2 gün önce Perinçek'e gönderildiği iddia ediliyor.

Bilgisayarlarda ayrıca İşçi Partisi avukatı Nusret Sanem'in notları arasında "AKP dosyasını Yargıtay'a iletelim, görüşlerini alalım. Limandaki yemeğe yetiştirelim. Yemeğe Yargıtay üyesi ve istihbarat başkanı eski paşa katılacak" bilgisinin yer aldığı da öne sürülüyor.

İSTANBUL (Bugün)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber