25 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Mart 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİYASİ PARTİ GRUPLARI TOPLANIYOR

-MHP, DTP ve CHP Meclis grup toplantıları yapılıyor. Grup toplantılarında liderler son gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat: 10.30/12.30 /13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL İLE TBMM BAŞKANI TOPTAN BİRARAYA GELECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek. (Saat: 12.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi ve beraberindeki heyet ile RTÜK Başkanı Zahid Akman ve RTÜK Yönetim Kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:14.30/15.15)

-Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Möller'i de kabul edecek. (Saat: 18.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu toplanıyor. Genel Kurul'da, çevreyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulmasına ilişkin önergeler görüşülüyor. (Saat: 15.00)

-AKP, KAPATMAYA KARŞI ARAYIŞI SÜRDÜRÜYOR

-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı kapatma kavasına karşı AKP'nin hazırladığı anayasa değişikliği çalışmaları devam ediyor. AKP'nin siyasi partilerin kapatılmasını engellemeye dönük çalışmaları izleniyor.

-DSP LİDERİ SEZER SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRECEK

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer TBMM'de düzenleyeceği basın toplantısıyla son gelişmeleri değerlendirecek. (Saat: 10.00)

-İŞÇİ PARTİSİ'NDEN ERGENEKON KONULU BASIN TOPLANTISI

-İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem bazı gazetelerde yer alan ve kendisinin da adının karıştığı ?Yargıtay'ı Vuracaklardı? şeklindeki haberler ve Ergenekon soruşturmasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 13.00)

-NATO SAVUNMASININ SİVİL BOYUTU TOPLANTISI YAPILIYOR

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında Başbakanlık'ta ?NATO Savunmasının Sivil Boyutu? konulu bir toplantı gerçekleştirilecek. (Saat: 09.00)

-YENİ KAYMAKAMLAR İÇİN KURA ÇEKİM TÖRENİ YAPILACAK

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın katılımıyla 92. dönem Kaymakamlık kursu kapanış töreni ve ikisi bayan 62 kaymakamın kura çekimi yapılacak. (Saat 10.30)

-KÜBA İLE EKONOMİ PROTOKOLÜ

-Türkiye-Küba Karma Ekonomik Komisyonu 8. Dönem Toplantısı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Küba Dış Yatırımlar ve Ekonomik İşbirliği Bakanı Marta Lomas başkanlığında başlayacak. İki ülke arasında protokol imzalanacak. (Saat: 10.00)

-Kübalı Bakan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile de bir araya gelecek. (Saat: 16.00)

- ?YABANCI SERMAYE İÇİN, TÜRKİYE NASIL GÜVENLİ BİR LİMAN OLUR?? KONULU KONFERANSI

-Şahinler Holding bünyesindeki Avrupa Serbest Bölgesi tarafından gerçekleştirilecek olan ?Yabancı sermaye için, Türkiye nasıl güvenli bir liman olur?? konulu konferans yapılıyor.

- Konferansa Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katılıyor. (Saat: 09.30)

-DARTY, HEDEFLERİNİ AÇIKLIYOR

-Darty Türkiye Ceo'su Nedim Esgin, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek projeler ile sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat: 09.30)

-EUREKO SİGORTA 2007 MALİ VERİLERİNİ PAYLAŞACAK

-Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, Eureko Sigorta'nın yıllık finansal sonuçları aktarıyor ve 2008 öngörülerini açıklıyor. (Saat: 10.30)

-DSP'Lİ TÜRKER : ?TÜRKİYE'Yİ BUNALIMDAN ERKEN SEÇİM ÇIKARIR?

-DSP Genel Sekreteri Masum Türker, Türkiye'de siyasetin sıkıştığını ve ekonominin alarm vermeye başladığını söyledi ve erken seçim yapılması çağrısında bulundu. Başbakan Erdoğan'ı ?gerginlik? yaratmakla suçlayan Türker, ?Erken seçim olmazsa yerel seçimlere gergin bir ortamda girilecek. Yerel seçimlerden sonra ülkenin ödeyeceği fatura hem siyaseten hem de ekonomik olarak çok ağır olacak? diye konuştu.

-AP'DE TÜRKİYE'DEKİ YOLSUZLUKLAR TARTIŞMASI

-Avrupa Parlamentosu'nda verilen bir soru önergesinde çeşitli uluslararası rapor ve çalışmalarda Türkiye'de yoğun yolsuzluklar yaşandığına değinildi ve AB Komisyonu'nun herhangi bir önlem alıp almadığı soruldu.

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ise önergeye verdiği yanıtta, ?Türkiye'de sadece merkezde değil taşrada da etik kültürün geliştirilmesini amaçlayan proje yürütülüyor? dedi.

-IMF SURVEY'E GÖRE IRAK TÜRKİYE YARDIMIYLA YÜZDE 7 BÜYÜYECEK

-Dünya ve Türkiye ekonomik krizin etkisiyle sarsılırken IMF Survey dergisinde yer alan bir makaleye göre Irak 2008'de yüzde 7 büyüyecek bu Türkiye üzerinden geçen boru hattının yardımıyla olacak.

-GÖKÇEK, HAZİNE'YE 4 MİLYAR YTL TUTARINDA BORCUNU ÖDEMEDİ

-Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine Müsteşarlığı'na olan vadesi geçmiş borçlarının tutarı 3 milyar 941 milyon YTL oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu borç tutarı ile toplam yerel yönetim alacaklarının yüzde 65'inden tek başına sorumlu olurken, genel borçlu listesinde de batık bankaların ardından ikinci sırada yer aldı.

-SPK'DAN İMKB ŞİRKETLERİNE HİSSEDARLARI AYDINLATMA UYARISI

-SPK, İMKB-100 şirketlerinin hisse sahiplerini bilgilendirme konusunda yeterli olmadığını belirledi. 31 şirketin yönetim kurulu üyelerinin kaçının şirkette icrai faaliyette bulunduğu bilgisine ulaşamayan SPK, nihai hakim pay sahiplerini dolaylı ve karşılıklı iştirak ilişkilerinden arındırılmak suretiyle kamuya açıklayan şirket sayısının 51'de kaldığını, internet sitesi dahi olmayan İMKB-100 şirketlerinin bulunduğunu saptadı.

-HAZİNE ESKİ MÜSTEŞARI ÖZTRAK: İHTİYARİ STAND-BY, KREDİ ÇEKMEK GEREKTİĞİNDE RİSK YARATIR

-CHP Tekirdağ Milletvekili ve Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak, IMF ile yeni dönem için gündeme gelen ihtiyari stand-by anlaşmasının, kredi çekilmesi gerektiğinde risk yaratacağını söyledi. Özellikle mevcut küresel dalgada bu riskin alınıp alınamayacağının kuşkulu olduğunu ifade eden Öztrak, ?İhtiyati stand-by'da kredi çekmek istediğiniz zaman piyasalara, ?Ben sıkıştım' sinyalini verirsiniz? dedi.

-EKONOMİDEKİ DALGALANMA BİREYSEL EMEKLİLİK FONLARINI DA VURDU

-Bireysel emeklilik sisteminde toplam katılımcı sayısı bir milyon 511 bin 248 kişiye yükselirken, sistemdeki tüm katılımcılardan toplanarak çeşitli yatırım araçlarında değerlendirilen toplam fon tutarı 3 milyon 531 bin YTL'lik düşüşle 4 milyar 736 milyon YTL'ye geriledi.

-Avivasa Emeklilik ve Hayat, bir milyar 145.3 milyon YTL'lik fon tutarı ile şirket bazında birinci sırada yer aldı.

-RTÜK 5 YILDA 2 BİN 22 KEZ UYARDI, 262 KEZ PROGRAM DURDURDU

-Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 5 yılda 2 bin 22 uyarı, 262 program durdurma ve 1 yayın lisans iptali cezası verdi. Uygulanan uyarı cezalarının bin 627'si televizyonlara, 395'i radyolara, program durdurma cezasının da 230'u televizyonlara, 32'si de radyolara verildi. RTÜK verdiği cezalara ilişkin bilgileri 2008 yılında internet sitesinde yayınlayacak.

-MEB'İN ATAMA KILAVUZUNA EĞİTİM-SEN'DEN DAVA

-Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liselerine öğretmenlerin sınavsız olarak atanmalarını öngören atama kılavuzunun ve yönetmelikteki değişikliğin bazı maddelerinin iptali istemiyle Danıştay'a dava açtı

-ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN MEB'E DESTEK

-Ulaştırma Bakanlığı, Eğitim'e destek vermek amacıyla Türkiye'nin çeşitli illerinde okul, yurt ve pansiyon yaptırma kararı aldı.

-BİR YILDA 5 MİLYON KİŞİ SİGARADAN ÖLÜYOR

- Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nihal Özşeker, dünyada 1.2 milyar kişinin sigara içtiğini belirterek ?Bir yılda 5 milyon kişi sigaradan ölüyor. Sigara içmek kişinin yalnız kendisine değil çevresine de zarar verir. Çevresel sigara dumanında kanser yapıcı maddeler sigaradan çekilenden 10 kat daha fazla bulunmuştur'' dedi.

-MAGNEZYUM FELCE KARŞI KORUYOR

-Başta baklagiller, karnabahar, yeşil salata, ıspanak, barbunya, istiridye, kayabalığı ve yerfıstığında yüksek oranda bulunan magnezyumun felce yakalanma tehlikesini azalttığı ortaya çıktı.

-AMERİKALI ÖĞRENCİLERDEN ÇOK SESLİ TÜRKÜLER

-Amerika'daki Washington And Lee Üniversitesi'nin öğrencilerinden oluşan müzisyen topluluk ?Washington & Lee Chamber Singers?, Türkiye turnesinde, çok sesli halk türkülerinin çok seslendirilmiş örneklerini yorumlayacak.

-JAPON EZGİLERİ ANKARA'DA

-Evli müzisyen çift Mieko Miyazaki ve Manuel Solans'ın vereceği konserle Japon ve batı müziğinin klasik ezgileri Başkente taşınacak.

-Japonya Büyükelçiliği ve Türk Japon Vakfı tarafından düzenlenen Mieko Miyazaki ve Manuel Solans'ın Koto-Keman konseri 30 Mart'ta Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber