Bahçeli'den 'tahrik' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2008 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'li bakanların, kapatma davasına karşı yoğun bir gündem saptırma ve kafa bulandırma kampanyası başlattığını öne sürerek, "Bu amaçla çetelerin gölgesine sığınmaları, kendileri açısından hazin ve ibret verici bir gelişme olmuştur" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Ergenekon operasyonu kapsamında yaşanan gelişmelere değindi.

Başbakan Erdoğan'ın son konuşmalarında, demokrasilerde meşruiyetin kaynağının millet olduğuna, siyasetin rotasını ancak milletin belirleyeceğine sürekli vurgu yaptığını hatırlatan Bahçeli, bu tespitlerin tek başına demokrasinin ruhunu ve gerçek anlamını ortaya koymaya yeterli olmadığını söyledi.

"Meşruiyetin kaynağının millet olduğu doğrudur. Ancak, milletin verdiği yetkilerle iktidar olanların Anayasal düzene uygun hareket etmeleri ve meşruiyet yolundan ayrılmamaları da bir zorunluluktur" diyen Bahçeli, siyasi partilerin, milletten aldığı destekle istedikleri her şeyi yapabileceklerini söylemesinin demokrasiye inançsızlığın bir ifadesi olduğunu kaydetti.

Bahçeli, siyasetin rotasının hukuk ve anayasal düzenden sapma göstermesi halinde, milli irade ile işbaşına gelen iktidarların meşruiyetini kaybedeceğini ve milletin verdiği emaneti korumamış olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan bu gerçekleri hiç unutmamalı, milli irade konusundaki süslü ifadelerin kendisini demokrat yapmaya yetmeyeceğini bir an önce anlamalı ve siyasi istikametini buna göre belirlemelidir. Hukukla milli iradeyi karşı karşıya getirmeye çalışan Sayın Başbakan, bunun demokrasi kundakçılığı olacağını görmelidir. 'Durmak yok, yola devam' sloganını olur olmaz yerlerde kullanan Sayın Erdoğan, gittiği yolun nereye açılacağını çok iyi düşünmelidir. İhtiras ve öfkesinin esiri olarak şahsi ikbal uğruna demokrasiyi çıkmaz bir sokağa sürükleyenler, tarihte demokrasi kahramanı olarak değil, milli iradeyi ifsat eden ucuz siyaset tüccarı olarak anılacaklardır. Bu da kendilerine şeref ve itibar kazandırmayacaktır. Sayın Başbakan bunu da hatırından hiç çıkarmamalıdır."

Başbakan Erdoğan ve AK Parti'li bakanların, kapatma davasına karşı yoğun bir gündem saptırma ve kafa bulandırma kampanyası başlattığını savunan Devlet Bahçeli, "Bu amaçla çetelerin gölgesine sığınmaları kendileri açısından hazin ve ibret verici bir gelişme olmuştur. 'Bize kurulan tezgahları biliyoruz' diyerek ima yoluyla devlet kurumlarını töhmet altında bırakan Sayın Başbakan,bildiği neyse bunları Türk milletine açıklamak durumundadır. Bu, Sayın Başbakan'ın siyasi sorumluluğunun ve bulunduğu makamın ciddiyetinin asgari gereğidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber