Atık kağıt kampanyası başlatan okul her ihtiyacını karşılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 16:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Bohşin İlköğretim Okulu Çevre Koruma Kulübü öğrencileri, başlattığı atık kağıt toplama kampanyasından elde ettiği geliriyle bahçelerine zeytin fidanı dikiyor.

Bohşin İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Köse, Orman Haftası dolayısıyla başlattıkları kampanyada okulun sınıfların belirli yerlerine atık kağıt toplama merkezleri kurduklarını söyledi.

Köse, bu kampanya ile hem öğrencilere çevre bilincini aşılamaya çalıştıklarını hem de topladıkları atık kağıttan elde ettikleri gelirle 15 adet zeytin fidanı diktiklerini ifade etti. Gelirlerinden artan parayla okulun çeşitli ihtiyaçlarını da karşıladıklarını dile getiren Köse, "Kampanya öğrenciler kadar öğretmenler tarafından da büyük ilgi gördü. Bu kampanyanın bir gün Hatay geneline yayılacağını düşünüyoruz. Çünkü biz atık kağıt kampanyasından elde ettiğimiz gelirle okulumuzun çevre düzenlemesini bile yaptık. Öğrencileri teşvik etmek için her hafta en temiz sınıf en çok atık kağıt toplayan sınıf gibi yarışmalar düzenliyoruz. Birinci olan sınıfı çeşitli hediyelerle de ödüllendiriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber