Emekliliğine bir hafta kalan memur rüşvet alırken yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 13:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SSK İzmir İl Müdürlüğü'nde çalışan bir memur, vatandaştan rüşvet istediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Emekliliğine bir hafta kaldığı öğrenilen E.C. (47), çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderildi.

Konak'taki SSK Müdürlüğü'nde arşiv görevlisi olarak çalışan E.C., bir vatandaşın ihbarı üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Ekipleri tarafından yakalandı. E.C.'nin, arşiv kısmına gelen vatandaşların emekli olabilmesi için geriye dönük prim borçlarını çıkardığı öğrenildi. Zanlının, kendisine bu sebeple başvuran Ş.K.'ye (Şaban Korul), "Bu işler uzun sürer. Sen bana 300 YTL ver, emekli olabilmen için ne kadar prim borcun kaldığını hemen çıkarayım" dediği öne sürüldü.

Ş.K.'nin şikayeti üzerine harekete geçen polis, SSK binasında memurla görüştü. Arşiv görevlisi E.C.'nin prim borçlarını çıkarma için seri numaraları alınmış paraları aldığı, Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından tespit edildi. Suçüstü yakalanan zanlı E.C., ifadesinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Emekliliğine bir hafta kaldığı öğrenilen E.C., rüşvet aldığı ve devlet memurluğu görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber