Kızı tarafından öldürülen profesör defnedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızı tarafından öldürülen Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ'un cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. Aydıntuğ için ilk tören, görev yaptığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında yapıldı.

Buradaki törende konuşan yakın arkadaşı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, Tiryaki'nin yaklaşık 15 gün önce kendisini arayarak dertleşmek istediğini ve "Bu kız beni öldürecek" diye dert yandığını söyledi.

Kızı Başak Aydıntuğ tarafından öldürülen Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ için ilk tören görev yaptığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda yapıldı. Buradaki törene, Olcay Tiryaki'nin ablası Fotoş Tiryaki, Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras, çalışma arkadaşları ve öğrencileri katıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Murat Akal, yaptığı konuşmada, Tiryaki'nin özgeçmişi hakkında bilgi verdi.

Rektör Nusret Aras ise, Tiryaki'nin hak etmediği bir şekilde hayata veda ettiğini belirterek, duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Tıp Fakültesi dekanlığı yaptığı sırada kısa bir süre dekan yardımcılığı yapan Tiryaki ile yakın çalışma fırsatı bulduğunu anlatan Aras, "Olcay, görevine herkesten fazla titizlik gösterirdi. Herkes ayrıldıktan sonra en az bir iki saat daha çalışır, ertesi güne iş bırakmamaya özen gösterirdi" diye konuştu.

Tıp Fakültesinin eski Dekanı ve Prof. Tiryaki'nin yakın çalışma arkadaşı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu ise konuşmasına, "Çok üzgünüm çok. Bu ölümü hak etmemişti." sözleriyle başladı. Konuşmasını gözyaşları içinde sürdüren Çorapçıoğlu, Prof. Tiryaki'nin meslektaşı olma dışında aynı zamanda yakın dostu olduğunu belirtti. Çorapçıoğlu, yaklaşık 2 hafta önce Prof. Tiryaki'nin kendisine arayarak dertleşmek istediğini söylediğini ve aralarında geçen konuşmada, "Bu kız beni öldürecek" dediğini de aktardı. Tören sırasında salonda bulunan Prof. Tiryaki'nin sevenlerinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Konuşmaların ardından Tiryaki'nin naaşı meslektaşlarının omuzunda, törenin yapıldığı salondan çıkartılarak cenaze aracına konuldu. Prof. Tiryaki'nin naaşı Kocatepe Camii'ne getirildi.

Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazına da Tiryaki'nin çok sayıda sevenleri katıldı. Törene gelenler arasında Tiryaki'nin hastası olan bir bayan da vardı. "Çok üzgünüm, ne yapsam hakkını ödeyemem. Melek gibi bir kadındı. Hastalığımın ne olduğunu o bulmuştu" diyen Tiryaki'nin hastası, son görevini yerine getirmek için cenazeye katıldığını aktardı. Tiryaki'nin arkadaşları ise duydukları üzüntüyü dile getirerek, kızı ile aralarının açık olduğunu bildiklerini söylediler.

Tiryaki'nin naaşı burada kılınan cenaze namazının ardından, defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber