Kadın muhtarın yeşil kart vurgunu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Mart 2008 15:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, patates baskısı ve sahte mühürlerle hazırladığı evraklarla, para karşılığı bazı kişilerin yeşil kart almasını sağladığı iddiasıyla Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı 43 yaşındaki Z.E., polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Kadın muhtar Z.E. tutuklandı.

Nazilli'deki olay, kaymakamlığın son aylarda Yeşilyurt Mahallesi'ndeki yeşil kartlıların sayısının hızla artmasını araştırmasıyla ortaya çıktı. Evraklarda sahtecilik yapılmış olabileceği ihtimali üzerine, Doğu kökenli vatandaşların sayısının fazla olduğu mahalledeki durum Nazilli polisine bildirildi. Polisin uzun süren çalışmalarının ardından bugün sabah saatlerinde Yeşilyurt Mahallesi Muhtarlığı'na baskın yapıldı. Muhtarlık binasında ve Muhtar Zübeyde Eriş'in evinde yapılan aramalarda sahte evrak düzenlemek amacıyla kullanılan patates baskıları ve sahte mühürlerin yanı sıra çok sayıda yeşil kart formu ele geçirildi. Evli ve 2 çocuk annesi Muhtar Z.E. gözaltına alınırken, soruşturma kapsamında hakkında evrak düzenlenen mahalle sakinlerinin görüşlerine de başvuruldu. Muhtar Z.E.'nin patates baskısı ve sahte mühürlerle hazırladığı evraklarla, para karşılığı bazı kişilerin yeşil kart almasını sağladığı, bu yolla binlerce YTL kazanç elde ettiği belirtildi. Vatandaşlarla, evrak başına 50 ile 70 YTL arasında pazarlık yaptığı öne sürülen Muhtar Z.E.'nin sadece son 3 aylık dönemde 40 yeşil kart için sahte evrak düzenlediği ortaya çıktı.

Kaymakamlık Muhtar Z.E. hakkında Nazilli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Z.E., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece, ?evrakta sahtecilik' suçundan tutuklanıp Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Nazilli'nin ilk kadın muhtarı olarak adını duyuran Z.E.'nin daha önce de yanlış beyan ve ikametgah verme suçlamalarıyla idari soruşturma geçirdiği öğrenildi.

Nazilli Kaymakamlığı ise şartları uygun olmadığı halde yeşil kart sahibi olan mahalle sakinlerinin kartlarını iptal etmek için geriye dönük kapsamlı bir inceleme başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber