Öğretmenler odasında evlendiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, annesi ve babası öğretmen olan ekonomist genç, babası da öğretmen olan fen öğretmeni kızla görev yaptığı okulda dünya evine girdi.

Gazipaşa'nın Kahyalar beldesindeki Burhan İlköğretim Okulu, ilginç bir nikah törenine sahne oldu.

Okulun fen ve teknoloji öğretmeni, babası da öğretmen olan Handan Aysoy ile Gazipaşa'nın ilk öğretmeni Yakup Yılmaz'ın öğretmen oğlu ve öğretmen gelininden olma torunu ekonomist Ümit Yılmaz, gelinin görev yaptığı okulda teneffüste dünya evine girdi.

Öğretmenler odasındaki nikah törenine gelinin ve damadın ailesi, yakınları, öğretmen arkadaşları katıldı.

Nikah dolayısıyla, öğretmenler odasındaki toplantı masası çiçeklerle donatıldı.

Gazipaşa'da ''öğretmenler sülalesi'' olarak tanınan ailenin en büyük ferdi Yakup Yılmaz'ın torunu Ümit Yılmaz ile öğretmen Handan Aysoy'un nikahlarını Kahyalar Belediyesi Nikah Memuru Hidayet Küçükballı kıydı.

Nikah defterine imza atan öğretmen Handan Aysoy, öğrencileri ve öğretmen arkadaşları tarafından uzun süre alkışlandı.

Handan Aysoy, nikah töreninde gelinlik giymedi.

Gelin ve damadın yaz tatilinde düğün yapacakları öğrenildi.

Gelin Handan Aysoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının öğretmen olduğunu, bebekliğinden itibaren okul koridorlarında, okul bahçelerinde büyüdüğünü, kendisinin de öğretmen olduğunu söyledi.

2 yıldır Burhan İlköğretim Okulu'nda görev yaptığını belirten Handan Aysoy, ''Bir öğretmen için okulu, öğrencileri ve öğretmen arkadaşları çok önemlidir. 2 yıldır bu okuldayım ve buradaki herkesi ailemin bir parçası olarak görüyorum. Öğrencilerim çocuklarım gibi. Ben de okulda büyüdüm. Bu nedenle, bu mutlu günümü onlarla paylaşmak istedim'' dedi.

Damat Ümit Yılmaz da sülalesinde 50'den fazla öğretmen bulunduğunu, Gazipaşa'nın ilk öğretmeninin dedesi Yakup Yılmaz olduğunu, vefat eden babasıyla annesinin mesleğinin de öğretmenlik olduğunu belirtti.

Eşinin de önerisiyle nikah töreninin okulda yapılmasını uygun gördüğünü kaydeden Ümit Yılmaz, ''Eşimin öğrencilerinin arasında nikah törenimizin yapılması beni de çok mutlu etti'' diye konuştu.

Gazipaşa'nın ilk öğretmeni ve ''öğretmenler sülalesi''nin büyüğü Yakup Yılmaz ise Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmen olduğuna değinerek, ''Okullar bizim öteden beri ana yuvamız, öğretmenler sülalesi olarak böyle bir merasimle karşılaştığım için çok mutluyum. Ömrümün en mutlu anını yaşıyorum. Bunun adı okul ve eğitim aşkıdır'' dedi.

Gelinin babası öğretmen Mustafa Aysoy ise kızının mürüvvetini görmekten ve nikahın okulda kıyılmasından mutlu olduğunu kaydetti.

Nikahtan sonra, Okul Müdürü İzzet Akyol, öğretmenler adına, geline altın hediye etti ve çiçek verdi.

Gelin, nikahtan sonra yeniden derse girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber