Doktorlar gözaltında, poliklinikler kapalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Tabip Odası Malatya'da yapılan sağlık operasyonu ile ilgili yasal sürecin hızlandırılmasını istedi.

24 Mart tarihinde 12'si uzman doktor 8'i yardımcı sağlık ve idari personelin gözaltına alındığını hatırlatan Tabipler Odası konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Tabipler Odası açıklamasında sağlık camiasında bu tür olayların yaşanmasını üzüntü ile karşıladıklarını bildirdi.

Suçu mahkemelerce sabitlenmemiş kişilerin masum olduğunu dile getirenTabipler Odası, açklamasında şunları dile getirdi: "Tabip Odası olarak suçlunun yanında yer almamız söz konusu olamaz. Ancak bu gözaltılar nedeniyle tüm hekim ve sağlık çalışanlarının bazı kesimlerce suçlu veya şüpheli gibi gösterilmesi doğru değildir. 3 günden beri meslektaşlarımız büyük bir tedirginlik içerisinde görevlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar. Ayrıca hastanelerimizde bazı bölümler kapanmış, bazı bölümlerde kapanma noktasına gelmiş olup, üç günden beri hizmet verilememektedir."

Hekimlerin uzun süre gözaltında tutulmasının verilen sağlık hizmetlerinde aksaklıklara sebep olduğunun belirtildiği açıklamada, Malatya'da görev yapan tüm hekimler adına yasal sürecin hızlandırılması talep edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasonda ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak suçlaması ile 12 doktor 8 sağlık personeli ve 14 medikalci olmak üzere toplam 34 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber