En büyük kara nokta: Bolu dağı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2008 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emin Gürbüz - D-100 Karayolunun ve TEM Otoyolunun Bolu Dağı kesiminde 5 ay içerisinde toplam 415 trafik kazası meydana geldi.

Bolu Valisi Ali Serindağ AA muhabirine, trafik kazaları konusu üzerinde herkesin durması gerektiğini ifade ederek, ''Bana göre Türkiye'deki her konumdaki yetkilinin, görevlinin, sürücülerin, yayaların konu üzerinde duyarlı olması gerek. Bu kadar çok trafik kazasının meydana gelmiş olması hepimizi düşündürmelidir. Bu mutlaka kural ihlallerinin yapıldığı anlamına geliyor. Bazı eksikliklerin olduğu anlamına geliyor'' dedi.

Serindağ, Bolu Dağı Tünelinin hizmete girmesiyle D-100 Karayolunda bir rahatlamanın meydana geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Bu sefer trafik otoyola kaydı. Otoyoldan geçiş daha rahat, konforlu ve daha emniyetli görülüyor. Ancak otoyolda da bazı hususlara dikkat etmemiz gerekiyor. Tünelde herhangi bir sorun yok. Tünel tüm donanımlarıyla hizmete girdi. İkinci, üçüncü ve dördüncü viyadüklerle tünelin her iki ucunda yüzer metrelik yerlerde buz çözücü sistem monte edildi ve devreye girdi. Otomatik olarak çalışıyor. Bunlara rağmen zaman zaman bu bölgede tünelin dışında viyadüklerde trafik kazaları meydana geldi. Kazaların nedeninin araştırılması lazım.''

-''KURAL İHLALLERİ ETKİLİ''-

Kazalarda kural ihlallerinin etkili olduğunu kaydeden Serindağ, ''Tünelde hız limiti 70 kilometre. Viyadüklerde de hız limitleri belli. Buradaki uyarılara dikkat edildiğinde o bölgede kaza meydana gelebileceğini sanmıyorum. Kurallara tam uysak hiç bir yerde kaza meydana gelmez'' dedi.

Kazaların büyük bir çoğunluğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını söyleyen Vali Serindağ, ''Bize düşen görev, yolun, havanın durumuna göre, mevsim şartlarına göre yolculuk yapmaktır. Trafik kazaları tüm ülkemizin problemi. Kural ihlali yapanlara cezaların yazılması lazım'' diye konuştu.

-5 KİŞİ ÖLDÜ, 156 KİŞİ YARALANDI-

Vali Serindağ'ın verdiği bilgiye göre, D-100 Karayolu ve TEM Otoyolunun Bolu Dağı kesiminde 5 ayda, 5 adet ölümlü trafik kazası meydana gelirken, bu kazalarda 5 kişi hayatını kaybetti.

Aynı bölgedeki 65 yaralamalı trafik kazasında ise 156 kişi yaralandı.

D-100 Karayolunda ve TEM Otoyolunda 345 adet de maddi hasarlı trafik kazası olurken, toplam trafik kazası sayısı 415 olarak hesaplandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber