AK Parti kendini fesh ederse dava düşer

Haber Giriş : 27 Mart 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'yi kapatılmaktan kurtaracak en ilginç formül "Sivil Anayasa"yı hazırlayan ekipten geldi. Gazeteci Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu Kanala'daki "Görüş Farkı" programına katılan Prof.Dr.Yavuz Atar, AK Parti'nin üzerinde çalıştığı Anayasa değişikliği ve referandum seçeneklerinin de belirli ölçüde "risk" taşıdığını söyleyerek "sihirli formülü" şöyle açıkladı:AK Parti kendini fesh ederse dava da düşer, siyasi yasak ihtimali de ortadan kalkar. Hükümet de yoluna devam eder.

Prof.Dr.Ergun Özbudun'un başkanlığındaki "Sivil Anayasa" çalışma ekibinde yer alan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yavuz Atar, AK Parti'nin kapatılma riskini ancak kesin ve kalıcı çözümle aşabileceğini savundu. 367 olayını hatırlatarak Anayasa değişikliği ve referandumun da kapatmaya karşı "garanti" olamayacağını ifade eden Yavuz Atar, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarı adına AK Parti'nin fedakarlık yapmasını önerdi. Atar'ın formülü Siyasi Partiler Kanunu'nun 108.maddesi uyarınca AK Parti'nin kendini fesh etmesine dayanıyor. Anayasa'da karşılığı olmadığı belirtilen bu maddeye göre fesih olursa dava otomatikman düşüyor. AK Parti'liler yeni kurulacak bir parti ile yoluna devam ediyor. Hükümet, bu değişiklikten etkilenmiyor.

Prof.Yavuz Atar'ın AK Parti'yi kurtaracak sihirli formül olarak açıkladığı SPK'nun 108.maddesi şöyle:Bir siyasi partinin kapatılması için dava açıldıktan sonra o partinin yetkili organı tarafından verilen kapatma kararı, Anayasa Mahkemesi'nde açılmış bulunan kapatma davasının yürütülmesine ve kapatma kararı verilmesi halinde doğacak hukuki sonuçlara hükmedilmesine engel değildir...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber