SSK'dan Sağlığa devredilen personelin fark tazminatına döner sermayenin dahil edilmemesine ilişkin Aydın 1. İd. Mah. kararı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mart 2008 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık-Sen, SSK'dan devredilen personele ödenen fark tazminatlarından, döner sermaye ek ödemelerinin mahsup edilmesinden kaynaklanan mağduriyetin giderilmesi üzerine açtığı davayı kazandı.

5283 sayılı yasa kapsamında Sağlık Bakanlığına devrolunan Aydın Devlet Hastanesinde eczacı olarak çalışan Sağlık Sen üyesi, kendine ödenen fark tazminatı dışında, fiili çalışmalarının karşılığı olan döner sermaye ek ödemesinden faydalanamamaktadıydı. Konu ile ilgili Sağlık-Sen Aydın Şube avukatı aracılığı ile Aydın 1. İdare Mahkemesine açılan dava 06.02.2008 tarihinde kazanılmıştır.

Mahkeme vermiş olduğu karar ile 5283 sayılı yasa uyarınca SSK'dan Sağlık Bakanlığına devredilen personele ödenen fark tazminatlarından, hastanelerde yapmış oldukları fiili çalışma karşılığı 209 sayılı yasa uyarınca hak ettiği döner sermaye ek ödemesinin mahsup edilmesini hukuka aykırı olduğu yönünde karar vermiştir.

Her ne kadar bu konuda olumlu karar bulunmuş olsa da davalı idareler tarafından mahkemenin aleyhlerine verilmiş olan kararlar temyiz edilecek olup yüksek mahkeme Danıştay tarafından verilecek karara göre dava konusu hukuki durum netleşecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber