ÖSS'den önce 'yaşam becerileri' eğitimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2008 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kavram Eğitim Kurumları ve Amerikan

Midwest Universities Consortium for International Activities Inc (MUCIA)işbirliği ile öğrencilere "Yaşam Becerileri Eğitimi" verilecek. Eğitim programına ilişkin protokol, Zincirlikuyu'daki İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu'nda, Kavram Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Durmuş ile MUCIA Eğitim Direktörü Philip R. Smith tarafından imzalandı.

Program kapsamında, ÖSYM sınavlarına ve üniversitedeki final ile vize sınavlarına hazırlanacak öğrenciler, bu sınavlardan önce 36 saat yaşam becerileri eğitimi alacaklar. Yaşam becerileri eğitiminin tüm materyalleri, ders içerikleri, ölçme ve değerlendirmeye yönelik bilimsel testler ile değerlendirme programları MUCIA tarafından verilecek.

Programla öğrencilerin daha özgüvenli, sorun çözebilen öğrenciler olması amaçlanırken, hayatta her şeyin de sınavdan ibaret olmadığı anlatılacak. Bahattin Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimde öğrencilerinin hayattan beklentilerini öğrenmek ve onları daha iyiye yönlendirmek amacıyla bu protokolü imzaladıklarını söyledi.

Durmuş, "Bu proje her öğrenciyi hayata hazırlayacak bir kişisel gelişim projesidir. Bu projedeki dersler, internet ortamına da aktarılacak. Öğrenciler interaktif ortamda her zaman, her yerde ders tekrarı yapabileceklerdir. Böylelikle öğrencilerimiz kişisel gelişim projelerine zaman ayırabilecek, bir üst sınıfın hazırlığının yanı sıra hayata da hazırlanacaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber