Çiçek: Halkın vermediği iktidarı başka yollardan alma çabaları var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2008 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Halkın vermediği iktidarı, demokrasiyle bağdaşmayan, anayasa ve yasalarla bağdaşmayan başka yollardan alma çaba ve gayretleri Türkiye'yi geri götürmekten başka hiçbir işe yaramaz. Herkes bu noktada aklını başına toplasın" dedi.

Çiçek, AK Parti Ankara İl Başkanlığının toplantısında yaptığı konuşmada, şu anda yaşanmakta olanın demokrasi krizi olduğunu söyleyerek, "Bunun kaybedeni millet olur" dedi. Türkiye'nin demokrasisinin "şeker hastası" olmasının muhalefetten kaynaklandığını ileri süren Çiçek, muhalefetin "ülkede nasıl gerilim çıkarırız" diye çalıştığını iddia etti.

Çiçek, "Milletten ümidini kesenler demokrasi dışı arayışlarla acaba nasıl iktidar oluruz, nasıl millete bir ders veririz demeye çalışıyorlar. Kim ki bu ülkede millete ders vermeye çalışırsa en büyük dersi kendisi alır. Millet geçmişte bunlara tokat vurdu, bundan sonra bir tokat daha vurur. Bunun adı demokrasi tokadıdır. Hiç öyle belden aşağı vurarak Türkiye'de kimse siyaset yapmaya kalkmasın. Biz buradayız. Yaptığımız her işin hesabını milletimize, hukuka, her yerde vermeye hazırız. Yanlışımız varsa özür dileriz. Ama bizim bu millete kastımız yok. İstediğimiz milletin yüzünün gülmesi, ileri gitmesidir. İspat mı istiyorsunuz? 14 Martta dava açıldı. Bizim faaliyetlerimizde en ufak bir gerileme yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber