Yargıtay'dan bilgi edinme hakkına koruma

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Mart 2008 08:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında ?Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in himayesinde vergi rekortmeni olan avukat Mehmet Ali Alan, ne kadar ücret alıyor?? diye sorduğu için 2500 YTL manevi tazminat ödemeye mahkûm edilen Ankara Barosu avukatlarından Mustafa Kemal Çiçek'le ilgili kararı oybirliğiyle bozdu.

Çiçek, 1 Eylül 2005'te Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak bilgi istedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kadir Ramazan Coşkun, Çiçek'e gönderdiği yanıtta, Alan'ın belediye bünyesinde çalışmadığını bildirdi.

Alan da ?Hakkımda ?başkasının himayesi altında olmak' gibi çok ağır bir ithamda bulunmuştur? diyerek Çiçek aleyhine 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Ancak dava sürecinde EGO ve ASKİ, Alan'ın sözleşmeli avukatları olduğunu doğruladı. Büyükşehir ise ?Kaydına rastlanamamıştır? yanıtını vermekle yetindi. Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, Çiçek'in Alan'a 2 bin 500 YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Temyiz üzerine Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, ?Davalının dilekçesinde kullandığı ifadelerde davacının kişilik haklarına saldırı oluşturabilecek ifade bulunmamaktadır? diyerek kararı oybirliğiyle bozdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber