Çocukları Cumhuriyet'e ölüme göndermişler

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Mart 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Biri çocuk üç kişi Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli ile saldırdı. Gazetenin güvenlik görevlilerinin yakaladığı 13 yaşındaki Uğur E'nin ardından iki şüpheli daha gözaltına alındı. Uğur E.'nin üzerinden tabanca çıkması polisleri şaşırttı

ERGÜN ÇOLAKOĞLU İSTANBUL

Şişli'deki Cumhuriyet gazetesi binasına önceki gece saat 24.00 sıralarında biri çocuk üç kişi tarafından molotof kokteyli atıldı. Saldırı sonrası çıkan küçük çapta yangın gazetenin güvenlik görevlilerince hemen söndürüldü. Bu sırada gazetenin güvenlik görevlilerinin, molotof kokteyli atan kişilerden 13 yaşındaki Uğur E.'yi yakalayarak polise teslim ettiği öğrenildi. Polis yakalanan 13 yaşındaki Uğur E.'yi ifadesini almak üzere Üsküdar'daki Çocuk Koruma Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Soruşturma kapsamında polisçe yakalanan 2 şüpheli daha gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÜZERİNDEN SİLAH ÇIKTI

Şişli Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak'taki Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli attıktan kaçarken yakalanan çocuk zanlının üzerinden tabanca çıkması polisleri şaşırttı. Polis yetkilileri, bu yaştaki bir çocuğun tabancayı kullanabilmesinin imkansız olduğunu belirterek, 'Çocukları resmen ölüme yollamışlar' dedi. Molotof kokteylli saldırıya uğrayan Cumhuriyet gazetesinin İdare Amiri Ali Edeoğlu, saldırıyı gerçekleştirenlerin çocuk yaşta olması karşısında şoke olduklarını söyledi.

BİRİLERİ YÖNLENDİRDİ

Edeoğlu olayı şöyle anlattı: "Gazetemize ait bir otomobilin bahçeden çıkacağı sırada meydana gelen saldırının ardından güvenlik görevlilerimiz otomobille kovaladıkları saldırganlardan birini yakaladı ve polise teslim etti. Saldırıyı çocuk yaşta 3 kişi gerçekleştirdi. Yakalanan kişi 13 yaşında bir çocuk. Çok şaşırdık. Saldırı için birilerinin kendisini yönlendirdiğini söyledi." Gazetenin güvenlik kameraları tarafından kaydedilen saldırı anı görüntüleri polis tarafından incelemeye alındı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, bu görüntüleri inceleyerek kaçan diğer 2 saldırganı da yakaladı.

Gazeteye ikinci saldırı

Cumhuriyet gazetesi binasına 17 Mayıs 2006'daki Danıştay saldırısından hemen önce de el bombalı saldırı düzenlenmişti. Daha sonra yapılan incelemede bombaların Ümraniye'de ele geçirilenlerle aynı seriden olduğu tespit edilmişti. Bu el bombalardan yola çıkan polis soruşturması halen devam eden ve büyük yankı uyandıran Ergenekon adlı örgütü ortaya çıkarmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber