31 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 31 Mart 2008 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖZLER ANAYASA MAHKEMESİ'NDE

-Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP hakkında açtığı kapatma davasına ilişkin ilk incelemesini bugün yapıyor.

-BAKANLAR KURULU

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. Toplantıda Kurul'un gündemindeki konular ele alınıyor. (Saat:11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL ?EXPO 20015? İÇİN PARİS'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Expo 2015 oylamasını izlemek üzere Fransa'nın başkenti Paris'e gidiyor. Gül, akşam saatlerinde Türkiye'ye dönüyor. (Saat:10.00/02.25)

-ERDOĞAN-EL SABAH GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Erdoğan, Ankara'da bulunan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah'la bir araya geliyor. (Saat:19.00)

-Erdoğan, El Babah onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda onuruna akşam yemeği veriyor. (Saat:20.00)

-YÖK GENEL KURULU

-YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda, Yürütme Kurulu'ndaki istifalar sonrasında boşalan iki sandalye için seçim yapılacak. (Saat:10.30)

-TRAFİK KAZASI TUTANAKLARINDA YENİ DÖNEM

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yarın yürürlüğe girecek maddi hasarlı trafik kazalarında tarafların rızasıyla uygulanacak "Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı" uygulamasına ilişkin Bakanlık'ta basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.00)

-TÜSİAD TÜRKONFED'DE

-Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türk Girişim ve İşdünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel ile TÜRKONFED merkez ofisinde bir görüşme gerçekleştiriyor. (Saat:11.00)

-2007 BÜYÜME ORANI BELLİ OLUYOR

-TÜİK, 2007'nin son çeyreği ve yılın tümüne ait milli gelir hacmi ve büyüme oranlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

-DIŞ BORÇ AÇIKLANIYOR

-Hazine, kamu ve özel sektör olmak üzere Türkiye'nin toplam dış borç stokunu açıklıyor. (Saat:17.30)

-ŞUBAT AYI DIŞ TİCRET VERİLERİ AÇIKLANACAK

-TÜİK, Şubat ayına ait ihracat ve ithalat verilerini açıklıyor. (Saat:17.00)

-MARMARA'YA, ?DENİZ DİBİ RASATHANESİ? KURULUYOR

-Türk Telekom, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Marmara'ya Denizdibi Rasathanesi kurmaya yönelik geliştirilen ortak bir projeyi hayata geçiriyor. Boğaziçi Üniverstesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürbüz ve Türk Telekom Pazarlama Direktörü Erem Demircan proje hakkında bilgi vermek için biraraya gelecek. (Saat:11.00)

-CÜNEYT ZAPSU CHP'Lİ ANADOLA AÇTIĞI DAVAYI KAYBETTİ

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, ?Fındık üreticisi; ihracatçı, mafya ve Cüneyt Zapsu üçgeninde boğuldu? açıklaması nedeniyle Cüneyt Zapsu tarafından açılan davayı kazandı. Yargıtay 4'ncü Hukuk Dairesi, davayı kısmen kabul eden yerel mahkemenin kararını bozarak, Anadol'un açıklamalarını ?eleştiri sınırı içinde? değerlendirdi.

-ÇALIŞANLAR YARIN EYLEME ÇIKIYOR

-DİSK, KESK, TÜMOB, Türk Tabipler Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı 1 Nisan Salı günü kitlesel eylem yapacak.

-ALEVİ ÖĞRENCİYİ DÖVEN ÖĞRETMENE ?KINAMA? CEZASI

-İstanbul Ali Kul Çok Programlı Lisesinde oruç tutmadığı için Alevi öğrenciyi döven öğretmen Z.Y'ye kınama cezası verildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Z.Y'nin görev yerinin de değiştirildiğini belirtti.

-SAĞLIK BAKANLIĞI 538 DOKTOR İLE VEREMLE MÜCADELE EDİYOR

-Sağlık Bakanlığı verileri kayıt altına alınan tüberkülozlu yeni hasta sayısında artış olduğunu gösterdi. Bir tarafta sayıda artış yaşanırken, Sağlık Bakanlığı ise 247 verem savaş dispanseri ile bu dispanserlerde çalışan 538 doktorla veremle mücadelede başarılı olmaya çalışıyor.

-OKS, SBS VE DPY SINAV ÜCRETLERİ DAVALIK OLDU

-Türk Eğitim-Sen, Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı, Seviye Belirleme Sınavı Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'ndan alınan ücretlerin iptali için dava açtı.

-"44. KÜTÜPHANE HAFTASI" BAŞLIYOR

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Kütüphane Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenecek ?44. Kütüphane Haftası? açılış törenine katılacak. (Saat:10.00)

-OPERA BİNASI 60. YAŞINI KUTLUYOR

-Ankara Ulus'taki Opera Binası, 2 Nisan'da Kültür ve Turizm Bankı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı bir geceyle 60. yaşını kutlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber