Deprem tellallığının faturası 5 milyar dolar

2015 yılında Beyoğlu'ndaki bombalı eylem, 2016'daki darbe girişimi, 2017 yılındaki Reina saldırısında bile Türkiye'den ayağını kesmeyen Orta Doğulu turistler, deprem korkusu ile ilk defa İstanbul'a gelmekten vazgeçti. Deprem tellallığının sadece İstanbul'a maliyeti 5 milyar doları buldu

Haber Giriş : 24 Nisan 2023 08:16, Son Güncelleme : 24 Nisan 2023 09:41

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde etkili olan depremler ülkeyi hüzne boğdu. Asrın felaketi iş dünyasını da derinden etkiledi. Birçok iş yeri üretime ara vermek zorunda kalırken bazı sanayi kuruluşları üretimi tamamen durdurmak zorunda kaldı.

Depremin Türkiye ekonomisine maliyetinin 100 milyar doları bulması beklenirken, depremden en fazla hasar gören şehirlerden biri de İstanbul oldu. Deprem korkusu ile kongre, toplantı ve fuarlar bir bir iptal edilirken İstanbul'a maliyeti 5 milyar doları buldu. Kongre, toplantı, fuar, etkinlik ve festival gibi organizasyonların çatı kuruluşu I-MICE (Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği) Başkanı Hüseyin Kurt, Kahramanmaraş depreminin İstanbul'da yeniden deprem algısını hatırlattığını belirterek "Hatırlatmakla da kalmadı gerek yazılı gerek görüntülü basında gündem olmaya devam ediyor.

ÖMER ÇELİK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber