Okul bahçesindeki ihmalin kurbanı 5 yaşındaki Mazlum oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Mart 2008 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet AYDIN / MUŞ, (DHA)

MUŞ'un Kızılağaç beldesindeki Kızılağaç İlköğretim okulu bahçesinde üzeri açık unutulan foseptik çukuruna düşen 5 yaşındaki Mazlum Özden, boğularak hayatını kaybetti.

Okul bahçesinde önlem alınmamasına tepki gösteren baba Tekin Özden, "Oğlumu ihmal öldürdü. Belediyeyi defalarca uyarmıştık ama kimse çukuru kapatmadı. Mahkemede hesaplaşacağım" diye konuştu.

Olay, dün (Pazar) saat 17.00 sıralarında Hürriyet Mahallesi'ndeki Kızılağaç İlköğretim Okulu bahçesinde meydana geldi. Evlerinin yanındaki okulun bahçesinde oyun oynayan 5 yaşındaki Mazlum Özden, bu sırada uzun süredir üzeri açık bırakılan foseptik çukuruna düştü. Olayı farkeden çevredekilerin müdahalesiyle yaklaşık 3 metre derinliğindeki çukurdan çıkarılan ve Devlet hastanesine götürülen Özden, boğularak yaşamını yitirdi. Çukurun kapatılması için defalarca belediyeye müracaat ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyleyen baba Tekin Özden, "Burası okulun bahçesi ve çocukların oyun alanı. Burada çok sayıda öğrenci okuyor. Yetkililerin şimdiye kadar önlem almamasına bir anlam veremiyorum. Bu işin sorumluları mutlaka cezalandırılmalı. Suç duyurusunda bulunup mahkemede hesap sornacağım. Benim çocuğum öldü başkasının çocuklar ölmesin" dedi.

Öte yandan olayla ilgili olarak Muş Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber