Bakan Çağlayan: Kredi kartı faizi yüzde 4,54

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2008 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yarından itibaren, kredi kartı faiz oranının azami yüzde 4,54 olarak uygulanmaya başlanacağını bildirdi.

Yarın yürürlüğe girecek iki önemli uygulamaya ilişkin tüketicileri uyaran Çağlayan, yaptığı açıklamada, Merkez Bankasının, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranını, yüzde 4.93'ten, yüzde 4,54'e, gecikme faiz oranını ise yüzde 5,68'den, yüzde 5,29'a düşürdüğünü kaydetti.

Dolar için aylık azami faiz oranını yüzde 2,52'den, yüzde 2,59'a, gecikme faiz oranını ise 2,99'dan, yüzde 3,12'ye yükseltildiğine işaret eden Çağlayan, avroda ise akdi faiz oranının yüzde 2,30 ile gecikme faizinin yüzde 2,86 olarak sabit kaldığını bildirdi.

Tüketicileri, kredi kartından nakit çekmemeleri konusunda da uyaran Bakan Çağlayan, kredi kartı borcunu ödeyemeyen tüketici sayısında her geçen gün artış yaşandığını, tüm uyarılara rağmen, bu kartlardan nakit çekimi yapılmaya devam edildiğini belirterek, nakit çekmede ve tüketici kredisi kullanmada maliyetlerin iyi hesaplanmasını istedi.

Çağlayan, Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca, yalnız maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarında, tarafların serbest iradeleriyle, trafik polisini beklemeden, "kaza tespit tutanağı" doldurulması uygulamasının da yarın başlayacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber