Dava kararına CHP ve MHP'den ilk tepkiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2008 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'nin kapatılması için iddianemeyi kabul etmesinin ardından CHP ve MHP'nin ilk tepkisi ne oldu. İşte, Öymen ve Şandır'ın kararla ilgili sözleri

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Anayasa Mahkemesinin, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sunulan iddianamenin kabul edilmesine ilişkin, ''Gelinen nokta hiçbir şekilde güzel olmamıştır. Ülkenin getirildiği noktanın sorumlusu, AKP'dir'' dedi.


Flaş! Anayasa Mahkemesi davayı kabul etti


TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Şandır, parti olarak kendi aralarında bir değerlendirme yaptıktan sonra açıklama yapılacağını söyledi.

Şandır, ''Gelinen nokta hiçbir şekilde güzel olmamıştır. Bunun suçlusu AKP'dir. Ülkenin getirildiği noktanın sorumlusu, AKP'dir. Ama Anayasa Mahkemesinin süreci, sorgulanmamalıdır. Herkes de buna saygı göstermek zorundadır. MHP olarak yarın Genel Başkanımız grup toplantısında gereken değerlendirmeyi yapacaktır'' diye konuştu.

CHP'Lİ ÖYMEN

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen ise, CNN Türk'e yaptığı kısa açıklamada, "Demokrasi gereği kararı saygıyla karşılayıp Yüce Mahkeme'nin kararını beklemeliyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber